Print Friendly, PDF & Email

Kraljica mira već dugi niz godina govori u župi Međugorje i postalo nam je to sasvim nečim prirodnim. Djeca koja su se rodila na početku ukazanja, već pomalo postaju odraslima i ne znaju kako je to kada nebo ne govori. Mi i oni jednostavno živimo u blagoslovljeno vrijeme.

Kako ćemo se ponašati u jedno ovakvo vrijeme, naravno da ovisi od nas samih. Gospa nas poziva da težimo za dobrim. Ne kaže nam da izučimo skupe škole, napravimo nešto značajno u životu, nego nam jednostavno kaže da svoje srce oblikujemo tako da iz njega šikne dobro poput bistrog izvora u planini. Tada ćemo se promijeniti i mi i svijet oko nas.

Današnji svijet itekako treba promjena. Stjerao je sebe do ruba provalije. Opio se potrošačkim mentalitetom i ne vidi ništa drugo. Troši zbog toga više nego što smije. Zemaljske pričuve malo po malo zbog toga polagano nestaju, a zasipa nas onečišćenje raznoraznih vrsta. Koja cijena napretka!

Rijetki su od nas u prilici nešto posebno učiniti da stvari ovako više dalje ne teku. Možemo samo manje trošiti i ništa više. Na taj način barem ćemo malo ublažiti loše posljedice.

Iako ne možemo donositi važne političke i gospodarske odluke, s Gospom možemo donositi odluke neke druge vrste. One su puno značajnije od svih drugih. Možemo ispružiti svoje ruke k Isusu i iz tog čina crpiti snagu za sve ostalo u svom životu. Tada nam ne će biti teško činiti dobro niti bilo što drugo. Nakon jedne takve odluke, zar mislimo da se ništa ne će promijeniti? Ovu zemlju uništavaju oni koji misle da poslije nema ništa i da zbog toga danas treba grabiti što više. Svatko tko imalo razmišlja vidjet će da su u krivu.

Oni koji vjeruju od ove zemlje čine lijepo mjesto za obitavanje. Pomažu Boga da je blagoslovi da bi tako čovjekovo postojanje na ovoj zemlji bilo svrhovito. Razmislivši puno je već ljudi reklo da žele da njihovo postojanje bude blagoslovljeno.

Miljenko Stojić

Radiopostaja »Mir« Međugorje, Riječ po riječ, Međugorje, 12. kolovoza 2002.

Osobno