CITIZENGO POKRENUO PETICIJU: »REGULIRAJTE KORIŠTENJE KOMUNISTIČKIH SIMBOLA«

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 24. rujna 2023. (narod.hr) CitizenGO pokrenuo je novu peticiju kako bi se reguliralo korištenje komunističkih simbola. Podsjećaju da je korištenje fašističkih simbola u Hrvatskoj propisno regulirano, ali se komunistički simboli otvoreno ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također podsjećaju da su nad Hrvatima počinjena nezamisliva zlodjela pod crvenom petokrakom kojom se mnogi i danas bez problema diče.

Hrvatski sabor je 2006. godine usvojio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za vrijeme totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990., koja je ostala mrtvo slovo na papiru.

Opširnije...

JEDNOM

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 19. ožujka 2019. (A. M. / hrsvijet.net) – Miljenko Stojić, suvremeni hrvatski književnik, novinar i franjevac, s objavljenih dosadašnjih deset zbirki pjesama, dvije zbirke priča, četiri romana i šest slikovnica, te brojnih ogleda i kritika, donosi pred ljubitelje pisane riječi novo književno djelo.

»Jednom«, naslov je zbirke pjesama prepoznatljivog pjesničkog jezika stvaratelja Miljenka Stojića koji piše jezikom svakodnevice – jezikom opominjućeg priopćavanja. Pjesnik traži, pronalazi, dopunjuje i slavi hrvatsku zemlju, hrvatskog čovjeka i hrvatsku žrtvu ispreplićući pritom svoj zacrtani mozaik. Pjesme su osebujnog izričaja u kojima njihovi stihovi znaju kadšto teći naoko mirno, a onda nas nenadano prenu pršteći snagom i porukom. Kroz sve njih, više ili manje očito, provlači se, pak, pouzdanost i vjera u Boga.

Attachments:
Download this file (jednom.pdf)jednom.pdf[ ]5230 kB

Opširnije...

S NJIM HODI

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 7. studenoga 2022. (M. E. / Matica hrvatska) – Prošlih dana izišla je zbirka pjesama »S njim hodi« autora Miljenka Stojića, hercegovačkog franjevca, književnika i novinara. Pjesnik svoju novu knjigu stilski i sadržajno temelji na podlozi prijašnjih djela držeći se temeljnih vjerskih načela i ćudorednih zasada, kako su ocijenili kritičari. Po svemu sudeći bit će ova zbirka pjesama uspješnica, kao i neka druga Stojićeva djela.

Podijeljena je u tri ciklusa: »Zrnce pijeska«, »Kad ono« i »Miriše na jug«. Stvaralački nemir zreliji je i subjektivniji. Pjesme su osebujnog izričaja te se kroz sve njih provlači pouzdanost i vjera u Boga.

Attachments:
Download this file (s-njim-hodi-dio.pdf)s-njim-hodi-dio.pdf[ ]335 kB

Opširnije...

STOPU PO STOPU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 17. listopada 2016. (DHK HB / Matica hrvatska) – »Stopu po stopu« naziv je nove zbirke pjesama hrvatskog književnika, novinara i franjevca Miljenka Stojića, koja je nedavno objavljena u Nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) i Ogranka Matice hrvatske u Vrgorcu. Zbirku je uredio Ljubo Krmek, a recenzenti su bili Zdravko Kordić i Antun Lučić. Ovo je deveta zbirka pjesama istaknutog književnika Miljenka Stojića u njegovoj bogatoj bibliografiji koja uz pjesništvo obuhvaća i prozu, kako za odrasle tako i za djecu.

Attachments:
Download this file (stopu-po-stopu.pdf)stopu-po-stopu.pdf[ ]718 kB

Opširnije...

Osobno