O NAMA


 

Hrvatski intelektualni krug '04 (HIK '04) predstavlja neovisnu skupinu hrvatskih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine. Njegov je idejni začetnik mr. Miljenko Stojić, dopredsjednik DHK HB. Razvijao se kroz Upravni odbor DHK HB.

HIK '04 službeno je izišao u javnost 30. siječnja 2004. Na sastanku kojim je predsjedao predsjednik DHK HB Zdravko Kordić i koordinator HIK-a '04 Miljenko mr. Stojić potporu HIK-u '04 dali su rektor Sveučilišta u Mostaru dr. Frano Ljubić, dopredsjednica Matice hrvatske Mostar Nada Dalipagić, ravnatelj HNK Mostar Ivica Ovčar, predsjednik Sindikata prosvjete HNŽ Josip Milić, predsjednik Matice hrvatskih iseljenika Miro Šilić, dopredsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost Ante Mišković, u ime HZ HB i urednik Hrvatskog leksikona u BiH dr. Jakov Pehar, Miroslav Vidović iz Ministarstva gospodarstva HNŽ, novinarka i književnica Vesna Zovko, pjesnikinja Ružica Soldo članica Upravnog odbora DHK HB i predsjednik Udruge hrvatskih novinara u BiH Ilko Barbarić.

Prihvaćena je Deklaracija koja upozorava na sveopće političko, gospodarsko, društveno, kulturno, jezično, obrazovno i civilizacijsko zatiranje Hrvata u BiH.

»Pozivamo sve demokratske snage u svijetu da nam pomognu izboriti se za jednakopravnost, te za demokratsku BiH« rekao je Zdravko Kordić. » Pozivamo sve hrvatske intelektualce u BiH, Hrvatskoj i diljem svijeta da podupru naše zahtjeve i potpišu ovu deklaraciju i time podrže naše istinsko pravo na BiH i naša prava u BiH « , stoji uz ostalo u preambuli Deklaracije od sedam točaka.

 

 

Uredništvo

Glavni i odgovorni urednik: mr. Miljenko Stojić

 

Dizajn i web master

mr. Miljenko Stojić

 

Adresa

Trg hrvatskih velikana bb

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače

88 000 MOSTAR

tel./faks: 036-324-432

e-pošta: hik04@hik04.info

 

Službeno puštanje stranica u rad

25. veljače 2004.

Site Meter