Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 22. kolovoza 2014. (hrvatski-fokus.hr) – Kontrola oblikovanja javnog mišljenja putem medija je gotovo monolitna. Svi kontrolirani mediji (televizija, radio, novine, magazini itd.) govore jednoglasno, svaki pojačavajući drugog. Usprkos prividnoj raznolikost i, pošto je sve više TV kanala, sve više novina itd., kod njih nema stvarnog neslaganja jer ne postoji ozbiljniji alternativni izvor podataka ili ideja dostupnih planetarnom pučanstvu pomoću kojih bi mogli oblikovati svoje mišljenje. Gledateljima, slušateljima i čitateljima prikazuje se iluzija raznovrsnosti mišljenja (neki su konzervativniji, neki liberalniji), no u stvarnosti na sva važna pitanja odgovaraju jednoglasno.

Kako je to moguće? Činjenica je da su komercijalni mediji više od 90 % u posjedu pouzdanika »Velikog oka«, dok su javni u svakoj zemlji samo prividno pod nadzorom imaginarne javnosti. »Veliko oko« putem svojih odanih podanika – političke vlasti i vodećih medijskih osoba – apsolutno kontroliraju »javni« medijski prostor svake »države. Obično putem članova »društva kćeri« masonskog bratstva –Rotary ili Lions klubova. Kako su i predvidjeli Protokoli sionskih mudraca: tko je vlasnik medija taj upravlja psihom izmanipuliranog prostodušnog puka.

Dobrom dijelu hrvatskoga pučanstva nestalo je mentalne sposobnosti da razotkriju kako su postali »lutke na koncu« moćnih vladara iza zastora. Obespravljeni puk rastrgan fizičkom premorenošću okrutnog neoliberalnog globalizma i strahom od gubitka posla kao da se pomirio sa svim vidovima manipulacije. Drugi odlučuju kamo ide, što će raditi na poslu, kada raditi i kada se odmarati. Pokornog umornog »roba« nakon »ispunjenog« dana kod kuće dočekuje Hrvatska televizija s torturom dirigirane »istine«. HTV oblikovat će mu predodžbu o svijetu i govorit će mu izravno ili neizravno što da misli, kako da živi, u što da vjeruje, što da jede, kako da se ponaša, za koga da glasuje, koga da voli a koga ne...

Attachments:
Download this file (htv-i-rudolf-steiner.pdf)htv-i-rudolf-steiner.pdf[ ]450 kB

Zanimljivo