ZAPOČINJU »DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 30. siječnja 2023. (Lucijana Kožul) – Na Širokom Brijegu uobičajeno će početkom veljače, ove godine 3. – 7., biti održani »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 78. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. Priređuje ih Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem. Sve će zemaljskim vezama (92.7, 93.1 i 102.3 MHz) te preko interneta uživo prenositi Radiopostaja Široki Brijeg (www.radiosirokibrijeg.com).

Opširnije...

STIHOVI VJERNI BOGU I HRVATSKOJ DOMOVINI

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, S Njim hodi, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci

»S Njim hodi« naslov je knjige hrvatskoga franjevca pjesnika i pisca Miljenka Stojića koja na 89 stranica donosi meditativna pjesnička promišljanja današnjice.

Duboko oslonjen na povijesnu zbilju, autor promišlja stvarnost i svoju poeziju prožima gradnjom temeljnih domoljubnih, kršćanskih i obiteljskih vrijednosti. Naslov knjige – »S Njim hodi« – upućuje čitatelja da je Bog jedina istina koja nema alternative. Autor zorno dočarava svoje doživljaje vojnoga kapelana, ali istodobno se izdiže u poštovanju svakoga ljudskoga dostojanstva. Svoju poeziju prožima snagom vjere i opraštanja, ali ni jednoga trenutka ne bježi od nacionalnoga i vjerničkoga dostojanstva.

Opširnije...

NJIHOVE PRIČE

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, Orao leti visoko, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci, 2021.

Poznati bosansko-hercegovački književnik Miljenko Stojić, od milja zvan Mića, za sebe će reći da je hrvatski književnik, iako boravištem i radnim odnosom pripada Širokom Brijegu, dakle, Bosni i Hercegovini, ali poštujući njegov izbor on je hrvatski književnik, iz korpusa Hrvata, Hercegovaca. Objavio je do sada preko 20. naslova raznovrsne tematike.

Opširnije...

IZIŠAO SIJEČANJSKI BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 18. siječnja 2023. (Lucijana Kožul) – U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« izišao je 30. broj glasila »Stopama pobijenih«, kojega kao glavni i odgovorni urednik potpisuje vicepostulator fra Miljenko Stojić. Glasilo donosi mnoštvo podataka o ubijenim hercegovačkim franjevcima i okolnostima u kojima se to dogodilo za vrijeme i nakon Drugoga svjetskog rata.

Opširnije...

Osobno