NOVO KNJIŽEVNO DJELO MILJENKA STOJIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 19. ožujka 2019. (A. M. / hrsvijet.net) – Miljenko Stojić, suvremeni hrvatski književnik, novinar i franjevac, s objavljenih dosadašnjih deset zbirki pjesama, dvije zbirke priča, četiri romana i šest slikovnica, te brojnih ogleda i kritika, donosi pred ljubitelje pisane riječi novo književno djelo.

»Jednom«, naslov je zbirke pjesama prepoznatljivog pjesničkog jezika stvaratelja Miljenka Stojića koji piše jezikom svakodnevice – jezikom opominjućeg priopćavanja. Pjesnik traži, pronalazi, dopunjuje i slavi hrvatsku zemlju, hrvatskog čovjeka i hrvatsku žrtvu ispreplićući pritom svoj zacrtani mozaik. Pjesme su osebujnog izričaja u kojima njihovi stihovi znaju kadšto teći naoko mirno, a onda nas nenadano prenu pršteći snagom i porukom. Kroz sve njih, više ili manje očito, provlači se, pak, pouzdanost i vjera u Boga.

Opširnije...

ČITLUK: ŽRTVAMA TREBA ODATI DOSTOJNU POČAST

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 12. ožujka 2019. (citluk.ba) – Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk održalo je danas IV. sjednicu nakon ustrojavanja u srpnju 2016. Uz članove Povjerenstva sjednici održanoj u Dvorani za sastanke Općine Čitluk nazočili su još Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Mate Miletić, savjetnik načelnika.

Članovi Povjerenstva, među kojima je bio i vicepostulator fra Miljenko Stojić, na današnjoj su sjednici razmatrali informaciju o dosadašnjem radu i aktivnostima Povjerenstva, informaciju o radu Odjela HNS-a za Drugi svjetski i Domovinski rat i radu Udruge Mir International, te su razgovarali o planovima čitlučkog Povjerenstva za 2019.

Opširnije...

LUPI

Print Friendly, PDF & Email

Nije vani padao snijeg, toga u Hercegovini malo ima, ali je bilo tako hladno. Sunce grije, misliš da se može hodati u kratkim rukavima, a ono ti uši otpadaju od leda. Brrr.

Sjedili su u toploj sobi i razgovarali. Računalo im već bilo dosadilo, bolje se odmoriti od svega toga. A i nije nešto čemu, govorili su. Već su oni to davno shvatili i baš ih sada briga za sve.

»Jesi li kupio dres«, upita Draško.

»Za što?«

»Čuj za što. Igraš mali nogomet i kao čudiš se. Ajde, ne pravi se važan. Čuo sam da su drugi kupili.«

»Aha. Pa jesam nešto.«

»Opet ti zanovijetaš. Ne moreš kupit nešto dresa, moreš ga samo kupit cila ili gotovo.«

Opširnije...

IZIŠAO SPOT ZA SKLADBU »BOŽE, NEK' SE NIKAD NE ZABORAVI«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 11. ožujka 2019. (Lucijana Kožul) – U sklopu obilježavanja obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« priređuje i Nagradni natječaj na tu temu koji je podijeljen u tri uzrasta: djeca, mladež i odrasli. Na Nagradnom natječaju 2017. drugu nagradu za uzrast odrasli osvojio je Franjo Kraljević za pjesmu »Bože, nek' se nikad ne zaboravi«. Autor teksta sam je pjesmu uglazbio. Za aranžman i miks zaslužan je Gabrijel Prusina. Mastering je odradio Saša Miočić, a izdavač je Središte HSK za istraživanje posljedica totalitarizama. Pjesmu izvodi Gregorian Cro.

Opširnije...

Osobno