SNIMLJENA SKLADBA »ŽRTVA FRATARA« I SPOT ZA NJU

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 9. srpnja 2019. (Ivana Karačić) – Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« svake godine u rujnu raspisuje Nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca. Na prošlogodišnjem je ponovno sudjelovala Lucija Hrstić sa skladbom »Žrtva fratara« za koju je napisala i tekst i glazbu. Ovih se dana skladba pojavila u mp3 obliku u izdanju Središta HSK za istraživanje zločina totalitarizama u BiH, s trajanjem od 4.59 minuta. Kao solisti nastupili su: Lucija Hrstić i Hrvoje Merdžo, dok su u komornom zboru sudjelovali: Lucija Hrstić, Hrvoje Merdžo, Drina Dodig, Pava Ćorić, David Gagro i Miroslav Mijatović. Za aranžman je zaslužan Josip Vukoja, a za snimanje Zoran Milović.

Opširnije...

PROGRAM LJUBUŠKOG KULTURNOG LJETA 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 21. lipnja 2019. (radioljubuski.ba) – Drage sugrađanke i sugrađani, dragi gosti, zadovoljstvo nam je pozvati vas na bogat kulturno-športski i glazbeno-zabavni program, koji ćemo upriličiti u povodu proglašenja Grada Ljubuškog, tijekom ljetnih mjeseci. Čekaju Vas koncerti, izložbe, kazališne predstave, pjesničke večeri, jazz festival, klapske večeri, likovne kolonije, kreativci, tradicionalne pjesme i plesovi, streetball, jedinstvena atrakcija Grada Ljubuškog – paragliding, a kao središnji događaj izdvojio bih koncert poznatog rock sastava Opća opasnost. Organizirali smo više od 30 manifestacija i vjerujemo kako će svatko pronaći nešto za sebe.

Opširnije...

ŠUTRINIH 40 GODINA DRUŽENJA SA STIHOM

Print Friendly, PDF & Email

Split, 29. lipnja 2019. (M. V. / radio.hrt.hr) – U punoj dvorani Doma HV-a »General bojnik Ivo Jelić« u splitskoj Lori održana je 27. lipnja uspjela proslava 40 godina književnog stvaralaštva domoljubnog pjesnika, umirovljenoga hrvatskog branitelja Ante Nadomira Tadića Šutre. Tijekom dvosatnog programa nizale su se recitacije iz bogatog Šutrinog opusa, pjevalo te predstavljalo njegovu novu jedanaestu knjigu stihova »Stožina« u izdanju Naklade Bošković.

»Emocije odavno pretačem u stihove i riječi, no večeras sam ostao ja bez teksta. Moji prijatelji su me ostavili bez riječi. Veliko im hvala na svemu« – prezadovoljan obilježavanjem četiri desetljeća njegovog rada svima se od srca zahvalio ovaj pjesnik, rođen u sinjskom Otoku a s adresom u Kninu.

Opširnije...

KONSTITUIRANO UREDNIČKO VIJEĆE ZA IZRADU MONOGRAFIJE O STRADANJU BROTNJAKA U RATOVIMA I PORAĆIMA

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 17. lipnja 2019. (citluk.ba) – Prva sjednica Uredničkog vijeća za izradu monografije stradanja Brotnjaka u svjetskim ratovima, Domovinskom ratu i poraćima održana je danas u Uredu načelnika općine Čitluk. Nakon što je OV Čitluk na svojoj 27. redovitoj sjednici usvojilo odluku o pristupanju izradi i izdavanju monografije stradanja Brotnjaka u svjetskim ratovima, Domovinskom ratu i poraćima načelnik općine Čitluk Marin Radišić, u skladu s odredbama ove odluke, donio je rješenja o imenovanju članova Odbora i članova Uredničkog vijeća za izradu monografije.

Opširnije...

Osobno