ČITLUK: ZAVRŠEN II. MANDAT POVJERENSTVA KOJE VODI BRIGU O GROBIŠTIMA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA I PORAĆA

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 17. siječnja 2020. (citluk.ba) – Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk zaključilo je rad u svom II. mandatu. U dvorani za sastanke Općine Čitluk jučer je, 16. siječnja, održana posljednja sjednica u ovom sazivu Povjerenstva. Sjednici su nazočili članovi Povjerenstva, te načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Mate Miletić, savjetnik načelnika općine Čitluk. Izvješće o radu Povjerenstva, koje je u sadašnjem sastavu ustrojeno početkom srpnja 2016., predstavio je Slaven Markota, pročelnik Povjerenstva.

Opširnije...

LIJEP PRIMJER SURADNJE DHK HB S MLADIM NARAŠTAJEM

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 16. prosinca 2019. (dhkhb.org) – Završna i tradicionalna manifestacija Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) za 2019. »Adventska književna večer« održana 13. prosinca u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače privukla je dojmljiv broj ljubitelja pjesništva. Lijepo složenom programu svojim su nastupom doprinijeli i učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca: Eva Blažević, IV. r., djelom D. Kabalevski – Lake varijacije (nastavnica Mira Kvartuč) te Anja Krtalić, I. r., djelom F. Schubert – Impromptu Es–dur (prof. Marijana Pavlović).

Klub studenata hrvatskog jezika i književnosti »Franjo Milićević« s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (Anita Ivanković, Marija Pavković, Valerija Bago, Ivan Volić) predstavili su se posebno pripremljenim recitalom u kojem su uz izvornu Božićnu hrvatsku pjesmu čitani stihovi: Rajmunda Kuparea, Antuna Branka Šimića i Nikole Šopa. Nastupili su pod ravnanjem Ivana Volića, inače najmlađega člana DHK HB.

Opširnije...

TKO ŠIRI MRŽNJU?

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 14. siječnja 2020. (Ivana Karačić) – Facebook se u zadnje vrijeme ponovno proslavio blokiranjem sadržaja koji razotkriva zločine i bit totalitarnog jugokomunističkog režima. Ovaj put radi se o blokiranju portala pobijeni.info koji održava Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem. Kada se adresu portala pokuša napisati u neku poruku na Facebooku, odmah stiže upozorenje da se to ne može napraviti jer ta stranica nije u skladu s njihovim Standardima zajednice, odnosno u skladu s neširenjem mržnje na društvenim mrežama. Koliko saznajemo, pokušalo se sve to odblokirati, ali od Facebooka još ni traga ni glasa.

Opširnije...

ŠIMO EŠIĆ DOBITNIK NAGRADE »KREŠIMIR ŠEGO«

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 10. prosinca 2019. (brotnjo.info) – Udruga »Cvit« i Ogranak Matice hrvatske Mostar u znak sjećanja na književnika i utemeljitelja književno-poučnog časopisa za mlade »Cvitak« Krešimira Šegu dodjeljuju književnu nagradu »Krešimir Šego«. Ova nagrada dodjeljuje se piscima za mlade, a na sinoćnjoj svečanosti u hotelu Brotnjo dodijeljena je književniku Šimi Ešiću.

Svečanost dodjele književne nagrade započela je prezentacijom zahvaljujući kojoj su se nazočni prisjetili pokojnog Krešimira i životnog puta dobitnika Nagrade za životno djelo Općine Čitluk. Veliki doprinos podsjećanju na lik i djelo Krešimira Šege sinoć su također dali književnik Miro Petrović, izvršni urednik Cvitka, fra Miljenko Stojić i prof. dr. Antun Lučić.

Opširnije...

Osobno