ZAPOČINJU »DANI POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 30. siječnja 2023. (Lucijana Kožul) – Na Širokom Brijegu uobičajeno će početkom veljače, ove godine 3. – 7., biti održani »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 78. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. Priređuje ih Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem. Sve će zemaljskim vezama (92.7, 93.1 i 102.3 MHz) te preko interneta uživo prenositi Radiopostaja Široki Brijeg (www.radiosirokibrijeg.com).

Opširnije...

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA »MEMORIJALNOG CENTRA GROBLJA MIRA«

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 4. siječnja 2023. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Danas, u jutarnjim satima, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana je redovita sjednica Upravnog odbora Memorijalnog centra »Groblje mira«. Na sjednici su predstavljene dosadašnje aktivnosti ostvarene u okviru projekta Groblje mira, kao i informacije vezane za financijsko upravljanje. Pored navedenog, razgovaralo se i o pitanjima vezanima za projekt Groblje mira i o aktivnostima kroz tekuću godinu.

Opširnije...

IZIŠAO SIJEČANJSKI BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 18. siječnja 2023. (Lucijana Kožul) – U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« izišao je 30. broj glasila »Stopama pobijenih«, kojega kao glavni i odgovorni urednik potpisuje vicepostulator fra Miljenko Stojić. Glasilo donosi mnoštvo podataka o ubijenim hercegovačkim franjevcima i okolnostima u kojima se to dogodilo za vrijeme i nakon Drugoga svjetskog rata.

Opširnije...

LJUBUŠKI: U KNJIŽNICI PREDSTAVLJENA KNJIGA »S NJIM HODI« AUTORA FRA MILJENKA STOJIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 14. prosinca 2022. (ljportal.com) – Sinoć je, 13. prosinca, u Gradskoj knjižnici u Ljubuškom predstavljena knjiga »S Njim hodi« autora fra Miljenka Stojića. Nazočne ljubitelje pisane riječi u ime organizatora JU »KŠC« Ljubuški srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom. Svoj osvrt na zbirku poezije, izuzev autora Stojića, izrekli su književnik Ljubo Krmek i prof. Ivan Kraljević, član Matice hrvatske Široki Brijeg.

Pjesnik svoju novu knjigu stilski i sadržajno temelji na podlozi prijašnjih djela držeći se temeljnih vjerskih načela i ćudorednih zasada, kako su ocijenili kritičari. Zbirka je podijeljena u tri ciklusa: »Zrnce pijeska«, »Kad ono« i »Miriše na jug«. Stvaralački nemir zreliji je i subjektivniji. Pjesme su osebujnog izričaja te se kroz sve njih provlači pouzdanost i vjera u Boga.

Opširnije...

Osobno