ČITLUK: POVJERENSTVO ZA OBILJEŽAVANJE I UREĐIVANJE GROBIŠTA ODRŽALO KONSTITUIRAJUĆU SJEDNICU

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 25. lipnja 2020. (Ivana Karačić / brotnjo.info) Konstituirajuća sjednica trećeg saziva Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk održana je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra 23. lipnja. Odlukom usvojenom na 36. sjednici Općinskog vijeća Čitluk za članove Povjerenstva imenovani su: Slaven Markota, fra Miljenko Stojić, Ivica Šarac, Žarko Dugandžić, fra Miro Šego, Ivan Sivrić, Mate Miletić, Andrija Stojić i Ivan Stojić. Za predsjednika Povjerenstva nakon toga izabran je ponovno Slaven Markota, za dopredsjednika Andrija Stojić, za tajnika Ivan Stojić, također obojica ponovno.

Opširnije...

MORAMO ISTRAŽITI SVU POVIJEST I NA ISTINI GRADITI ŽIVOT

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 15. svibnja 2020. (kamenjar.com) – Fra Miljenko Stojić u podcastu Bura govorio je o napadima na kardinala Vinka Puljića i Katoličku Crkvu zbog održavanja sv. mise za žrtve Bleiburga i Križnoga puta. Zašto se Crkvu i kardinala napada? Zbog čega je Bleiburg čak i danas tabu tema? Tko je sve stradao na Bleiburgu i tko je počinio zločine? Kako se suočiti s prošlošću i kako zakoračiti u sretniju, zajedničku budućnost?

Pogledajte video prilog na podcastu Bura.

Opširnije...

BISKUP GORSKI U MACLJU: NEPRAVDA NIJE ISPRAVLJENA, ONA SE OBNAVLJA I RASTE

Print Friendly, PDF & Email

Macelj, 7. lipnja 2020. (IKA) – Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski večeras je u Maclju predvodio sv. misno slavlje u povodu 75. obljetnice maceljskih žrtava. Na misi su sumisili sisački biskup Vlado Košić, umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak i drugi svećenici, među kojima je bio i fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Opširnije...

OVOM SE SV. MISOM NE GOVORI O IDEOLOGIJAMA, NEGO SE MOLI ZA UBIJENE

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 14. svibnja 2020. (jabuka.tv) – Vicepostulatura postupka mučeništva fra Leo Petrović i 65 subraće reagirala je na napade koji proteklih dana pljušte sa svih strana zbog najavljene sv. mise za žrtve Bleiburga u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Kako je u razgovoru za portal Jabuka.tv kazao vicepostulator fra Miljenko Stojić, riječ je o sv. misi koja ne propagira nikakvu politiku, nikome ne će nažao ništa učiniti, donijet će samo mir i dobro.

»Ako se vratimo korak unazad, vidjet ćemo da se krajem prošloga tjedna odjednom zapalila ova priča. Već neko vrijeme se zna da će se u Sarajevu održati ova sv. misa. Da je bilo nečega tu negativnoga, već u prvom trenutku bi ljudi skočili i rekli "To tako ne može ići"«, kazao je fra Miljenko dodajući da se ovim potezima pozornost prebacuje s aktualnih afera, poput afere »Respiratori«, na vjersko polje.

Opširnije...

Osobno