MEMORIJALNI CENTAR GROBLJE MIRA: SV. MISA U POVODU EUROPSKOG DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE TOTALITARIZAMA

Print Friendly, PDF & Email

Bile, 1. kolovoza 2023. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Tradicionalno u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, na Groblju mira organizira se prigodan program i sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarizama. Ove godine 19. kolovoza program počinje okupljanjem u 11.30, te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenikom Pietà, a nakon toga svetu misu će predvoditi mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini. Program i misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Katedralni zbor Marija koji predvodi don Dragan Filipović.

Opširnije...

MREŽNA DUHOVNA PRIPRAVA ZA BOŽIĆ

Print Friendly, PDF & Email

Ured za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije treću godinu zaredom organizira »Online duhovnu pripravu za Božić«. Po prvi puta ona će biti u audio-vizualnom obliku. Niz video-materijala pod naslovom »Dođi, Gospodine Isuse!« započinje uvodnom riječju đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića.

Opširnije...

GROBLJE MIRA: OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA U DOMOVINSKOM RATU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 14. studenoga 2022. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Polazeći od toga da je dužnost svakog domoljuba čuvati uspomenu na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, u četvrtak, 17. studenoga, u 15.00 na Bilima Memorijalni centar Groblje mira organizira domoljubno-molitveni spomen na žrtvu Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata. Molitvu će predvoditi fra Miljenko Stojić, povjerenik za hercegovačke biskupije Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij, jedan od pokretača ovog obilježavanja. Pristigla izaslanstva povjerenstava za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća po raznim općinama, kao i druga izaslanstva, zajedno s Odjelom HNS-a BiH za Drugi svjetski rat i poraće te Udrugom Mir International položit će vijence i zapaliti svijeće.

Opširnije...

Osobno