CITIZENGO POKRENUO PETICIJU: »REGULIRAJTE KORIŠTENJE KOMUNISTIČKIH SIMBOLA«

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 24. rujna 2023. (narod.hr) CitizenGO pokrenuo je novu peticiju kako bi se reguliralo korištenje komunističkih simbola. Podsjećaju da je korištenje fašističkih simbola u Hrvatskoj propisno regulirano, ali se komunistički simboli otvoreno ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također podsjećaju da su nad Hrvatima počinjena nezamisliva zlodjela pod crvenom petokrakom kojom se mnogi i danas bez problema diče.

Hrvatski sabor je 2006. godine usvojio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za vrijeme totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990., koja je ostala mrtvo slovo na papiru.

Opširnije...

MEMORIJALNI CENTAR GROBLJE MIRA: SV. MISA U POVODU EUROPSKOG DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE TOTALITARIZAMA

Print Friendly, PDF & Email

Bile, 1. kolovoza 2023. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Tradicionalno u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, na Groblju mira organizira se prigodan program i sveta misa zadušnica za sve žrtve totalitarizama. Ove godine 19. kolovoza program počinje okupljanjem u 11.30, te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenikom Pietà, a nakon toga svetu misu će predvoditi mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini. Program i misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Katedralni zbor Marija koji predvodi don Dragan Filipović.

Opširnije...

Osobno