STIHOVI VJERNI BOGU I HRVATSKOJ DOMOVINI

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, S Njim hodi, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci

»S Njim hodi« naslov je knjige hrvatskoga franjevca pjesnika i pisca Miljenka Stojića koja na 89 stranica donosi meditativna pjesnička promišljanja današnjice.

Duboko oslonjen na povijesnu zbilju, autor promišlja stvarnost i svoju poeziju prožima gradnjom temeljnih domoljubnih, kršćanskih i obiteljskih vrijednosti. Naslov knjige – »S Njim hodi« – upućuje čitatelja da je Bog jedina istina koja nema alternative. Autor zorno dočarava svoje doživljaje vojnoga kapelana, ali istodobno se izdiže u poštovanju svakoga ljudskoga dostojanstva. Svoju poeziju prožima snagom vjere i opraštanja, ali ni jednoga trenutka ne bježi od nacionalnoga i vjerničkoga dostojanstva.

Opširnije...

BADNJA VEČER

Print Friendly, PDF & Email

Na prozor moje sobe Badnja večer kuca,
a vani je hladno i netko dom svoj traži.
Badnja večer putuje, tko joj vrata otvara,
osjećam, njezin je dom tvoje i moje srce.
Kada Isus otvori svoje oči i krene svijetom,
stope Badnje večeri zacijelo će slijediti.

Opširnije...

STOJIĆEVA KRITIKA SUVREMENIH DRUŠTVENO-POLITIČKIH PATOLOGIJA

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, S Njim hodi, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci

Zbirka pjesama S njim hodi novo je djelo Miljenka Stojića, hercegovačkoga franjevca, književnika i novinara. Ova je stihozbirka ukupno 34. Stojićevo autorsko djelo. Iz tiska je izišla 7. studenoga 2022. u zajedničkoj nakladi ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Vinkovcima, a javnosti je premijerno predstavljena 12. prosinca u Knjižnici u okviru tradicionalne manifestacije Advent u Ljubuškom.

Pored inih svećeničkih obveza i društvenih angažmana, kako i stoji u njegovu životopisu, Stojić piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi. Dakle, ako – makar i nakratko – usmjerimo pogled u njegov životopis, možemo se uvjeriti u bogato i plodonosno književno stvaralaštvo. Njegov je stvaralački opus prava književna rijeka, rijeka koja buja i teče i koja ne namjerava stati... I tako treba biti.

Opširnije...

OGRNUTI BLIZINOM

Print Friendly, PDF & Email

DRUŽENJE S LEPTIROM

On se ne brčka
u lijepom plavom moru.
Samo leti iznad kamenja,
spušta se i opet uzlijeće.

Ne znam što tu nalazi.

Naprežem oči nešto vidjeti,
ali sve je tako uobičajeno.
Djeca vrište u plićaku,
odjekuju brižni majčini glasi.

Meni ljepota očito bježi.

Opširnije...

Osobno