POSUŠJE: PREDSTAVLJENA »LUČ HRVATA«

Print Friendly, PDF & Email

Posušje, 16. prosinca 2014. (posusje.net) – U organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a ZHŽ u Posušju je sinoć, 15. prosinca, priređeno predstavljanje zbirke pjesama »Luč Hrvata« književnika, umirovljenog časnika HV-a iz Knina, Ante Nadomira Tadića Šutre. Pjesnik i književnik, koji je prvi puta gostovao u Posušju, svoju desetu jubilarnu zbirku pjesama predstavio je svojim kolegama suborcima i svim ljubiteljima stihova.

Na početku predstavljanja sve je nazočne ispred Udruge pozdravio Zdravko Jukić.

Opširnije...

PAPA U EU INSTITUCIJAMA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 2. prosinca 2014. (hkv.hr) – Proteklog tjedna papa Franjo posjetio je institucije Europske unije (EU): Europski parlament i Vijeće Europe. U govoru pred EU parlamentom papa je istaknuo da Europa mora ponovno otkriti svoj identitet temeljen na kršćanskim korijenima. »Vjera nije samo za Europski kontinent baština dvijetisućljetne povezanosti, nego i temelj za njegov budući socijalni i kulturni razvoj. Kršćanski prinos nije ugroza sekularnim državama, nego obogaćivanje i osnaživanje društvene solidarnosti«, istaknuo je Papa europskim parlamentarcima te dodao da Europa koja više nije otvorena za transcendentnu dimenziju života, riskira polako izgubiti vlastitu dušu i »humanističku dušu«.

Attachments:
Download this file (papa-u-eu-institucijama-komentari.pdf)papa-u-eu-institucijama-komentari.pdf[ ]1046 kB

Opširnije...

PROPETLJE – NOVA KNJIGA MILJENKA STOJIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Vrgorac, 3. prosinca 2014. (Matica hrvatska) – U izdanju Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB), Mostar i Matice hrvatske, Vrgorac, ovih dana iz tiska je izišla nova knjiga Miljenka Stojića. Riječ je o zbirci »Propetlje« u kojoj se nalaze 24 kratke, poučne i iznimno pitke priče, prepune vrlo iskoristivih i primjenjivih poruka. Podijeljene su u tri zasebne cjeline: A boja je...; Isprid tebe puca zemlja; Dok vrijeme prolazi.

Opširnije...

»SPUSTILA SE GUSTA MAGLA« MARKA MATIĆA PREDSTAVLJENA U MOSTARU

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 29. studenoga 2014. (bljesak.info) – »Ne bojim se pisati o onome o čemu drugi šute. Mislim da u Hrvatskoj još uvijek traje rat za Hrvatsku. Ona je iznutra okupirana i mi koji to znamo moramo stati u obranu zemlje. Ta magla koja je obuhvatila cijeli svijet zamutila je naš odnos prema čovjeku, prirodi i Bogu«, rekao je Marko Matić autor knjige »Spustila se gusta magla«, koja je sinoć, 28. studenoga, predstavljena u Mostaru. Bilo je to na tribini »Književni susreti« Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u »Poslovnom centru Sivrić«.

Opširnije...

Osobno