ODRŽANO PREDSTAVLJANJE NOVIH IZDANJA KNJIGA PJESAMA ZDRAVKA KORDIĆA

Print Friendly, PDF & Email
Sarajevo, 29. studenoga 2006. – Sinoć je u Napretkovom klubu Lira održano predstavljanje novih izdanja šest knjiga pjesama pjesnika Zdravka Kordića. Na predstavljanju su govorili: mr. Pero Pavlović, mr. fra Miljenko Stojić i sam autor. Fra Miljenko Stojić kazao je kako autor Kordić u pjesmama traga za svjetlošću makar ona govorila samo kroz njegove snove. »Kordićev stih je hermetičan, ali ne zbog praznine, već zbog boli koja se sakuplja na dnu duše. Na hermetičan način tvorbe Kordićevih stihova utječe kako njegova filozofska naobrazba, tako i neka današnja nastojanja književnosti, ali u toj svojoj hermetičnosti Kordić je uvijek pronalazio vrata i prozore jer je jedan od onih pjesnika kojem je stalo priopćiti nešto čitatelju, a ne ga zabaviti svojim stihovima«, kazao je fra Miljenko.

Opširnije...

»RAČUNALKO« PREDSTAVLJEN ČITLUČKIM ČITATELJIMA

Print Friendly, PDF & Email
Čitluk, 11. prosinca 2006. – U sklopu kulturne manifestacije »Božićni susret s Maticom u Brotnju«, koju tradicionalno organizira Matica hrvatska Čitluk, u petak, 8. prosinca je u čitlučkoj Galeriji fra Didaka Buntića predstavljena knjiga fra Miljenka Stojića »Računalko«. O knjizi su govorili Šimun Musa, Krešimir Šego i autor. Program je vodio Andrija Stojić, predsjednik Matice hrvatske Čitluk. Sveučilišni profesor Šimun Musa istaknuo je kako se ova knjiga treba naći u svim osnovnoškolskim programima.

Opširnije...

KNJIGA PRKOSA

Print Friendly, PDF & Email
Mostar, 9. studenoga 2006. – U sklopu Šimićevih susreta na Maloj sceni HNK, 8. studenoga, u utorak navečer je uz predstavljanje knjige dodijeljena i književna nagrada. Tradicionalna nagrada koja nosi ime Antuna Branka Šimića, ove se godine dodjeljuje deveti put, a svečano je uručena Božidaru Arapoviću.
 
Posveta roditeljima

Arapoviću, koji već godinama živi u Stockholmu, plaketu, kao i nagradu u iznosu od 2.000 KM, uručio je predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Antun Lučić, u čijoj nakladi je i objavljena zbirka pjesama »Prolomom«.

Opširnije...

Osobno