XX. HUMSKI DANI POEZIJE OTVORENI U SPLITU

Print Friendly, PDF & Email

Split, 17. listopada 2019. (D. Musa / dhkhb.org) – Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u sklopu XX. humskih dana poezije, u suradnji sa Župom Pomoćnice kršćana i Splitskog ogranka Društva hrvatskih književnika (DHK) te Matice hrvatske Čitluk organiziralo je pjesničku večer u Splitu na Kmanu. Okupljene sudionike i poklonike lijepe riječi na početku je pozdravio don Mirko Barbarić, ž. vikar i voditelj Oratorija na Kmanu.

Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB, predstavio je Društvo i njegov rad, a zatim su uz najave moderatora Ivana Bakovića, pjesnika i pisca, potekli stihovi pristiglih pjesnika. To su: Danica Bartulović, Mate Grbavac, Zoran Jurišić, Nevenka Kovačević, Radica Leko, Vlatko Majić, Zdenka Marić Čorkalo, Grgo Mikulić, Dušan Musa, Ivan Sivrić, Andrija Stojić, Miljenko Stojić, Ivan Šarolić, Maja Tomas, Ivan Baković, Mladen Vuković. Pojačani Splićaninom Ilijom Protuđerom, okupljenim ljubiteljima pjesništva u prostoru Oratorija na Kmanu donijeli su dah Mediterana.

Opširnije...

UVEZANO GLASILO »STOPAMA POBIJENIH 2017. – 2019.«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 8. listopada 2019. (Ivana Karačić) – U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« ovih je dana u ograničenom broju primjeraka izišlo uvezano izdanje glasila »Stopama pobijenih 2014. – 2016.« u kojem se nalazi 6 brojeva glasila izišlih u tom razdoblju. Ovaj uvezani primjerak može se kod Vicepostulature nabaviti za 20 KM.

Glasilo »Stopama pobijenih« Vicepostulatura izdaje dvaput godišnje, pokušavajući i na taj način rasvijetliti ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću te javnost obavijestiti o radu Vicepostulature. Dosada su izišla 23 broja glasila, a ranije su objavljena njegova tri uvezana izdanja: za razdoblja 2008. – 2010., 2011. – 2013. i 2014. – 2016.

Opširnije...

O PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA: IZAZIVA LI SE CILJANO POLARIZACIJA, PA I MRŽNJA, NA NACIONALNOME SPEKTRU?

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 10. listopada 2019. (Davor Dijanović / hkv.hr.) – Kao što je poznato, krajem godine bit će održani predsjednički izbori. Dok na ljevici za sada imamo jednoga kandidata kojega unisono podupire cijeli lijevi politički spektar, bez obzira na međusobne razlike, na nacionalnome spektru imamo sve snažniju polarizaciju. Naime, apsolutno je legitimno i poželjno da postoji više kandidata, no stvara se dojam da se ciljano izaziva što žešća polarizacija, pa i mržnja, između simpatizera Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore.

Attachments:
Download this file (ususret-predsjednickim-izborima.pdf)ususret-predsjednickim-izborima.pdf[ ]431 kB

Opširnije...

KOČERIN: ZLOČINI KOMUNIZMA VAPE ZA ISTINOM

Print Friendly, PDF & Email

Kočerin, 7. listopada 2019. (Ante B. / kamenjar.com) – U župnoj crkvi na Kočerinu, sinoć je, 6. listopada, proslavljena sv. misa zadušnica za poginule i stradale u ratovima za hrvatsku slobodu. Uz vjerni puk sjetili smo se i ubijenih fratara iz župe, te ubijenih koji su bili na službi u župi.

Sv. misu je predvodio i na njoj propovijedao fra Mario Knezović, župnik. Sumisili su: fra Ante Penava, negdašnji dušobrižnik na Kočerinu, fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« te fra Valentin Vukoja, rodom s Kočerina a sada župnikom na Posuškom Gracu. Pjevala je klapa »Grga« iz Posušja. Crkva je bila dupkom puna.

Opširnije...

Osobno