PREDSTAVLJENA KNJIGA NENADA VALENTINA BOROZANA »ČEKANJE BLIZINE«

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 21. listopada 2004. – Na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru na godišnjicu smrti uglednog hrvatskog pjesnika Nenada Valentina Borozana, predstavljena je njegova deveta knjiga »Čekanje blizine«.

O ovom iznimnom pjesniku, te njegovim djelima govorili su predsjednik i dopredsjednik Društva hrvatskih književnika Zdravko Kordić i Miljenko Stojić, Grgo Mikulić, voditelj nakladničke kuće »Gral« iz Širokog Brijega, u čijoj je nakladi knjiga i izdana, a Robert Pehar, glumac HNK Mostar, recitirao je pjesme iz Borozanove novoobjavljene knjige.

Opširnije...

KNJIŽEVNA VEČER »BLAGOSLOV DARIVANJA« NA ČERINU

Print Friendly, PDF & Email

Čerin, 18. srpnja 2004. – Danas je na Čerinu s početkom u 20.00 održana književna večer »Blagoslov darivanja«. Priređena je u čast 140. obljetnice župe Čerin.

O pjesništvu fra Janka Bubala govorio je Šimun dr. Musa, o fra Lucijanu Kordiću prof. Jozo Marić, o fra Stanku Vasilju i fra Umbertu Lončaru Krešimir Šego.

Svoje stihove kazivali su: Krešimir Šego, Miljenko Stojić, Pero Pavlović, Vlado Vladić, Šimun Musa, Vesna Zovko, Iva Nuić i Zdravko Kordić.

Opširnije...

V. »HUMSKE VEČERI PJESNIŠTVA«

Print Friendly, PDF & Email
Mostar, 20. listopada 2004. – DHK HB 18. – 19. listopada priredilo je »V. Humske večeri pjesništva«. Prvoga dana pjesnici su pohodili O. š. Ivan Mažuranić u Gračacu i O. š. Veselko Tenžera u Uzdolu. Uvečer je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljena knjiga »55. suvremenih židovskih pjesnika« koju su preveli Jelena Zaričnaja Jindra i Đuro Vidmarović. Drugoga dana pjesnici su posjetili područnu školu Kruševo i O. š. Čerin. Uvečer je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održana književna večer. Miljenko Stojić djelatno je nazočio svim ovim događajima. (Više: www.dhkhb.info)

Opširnije...

PJESNIČKA POČAST NENADU VALENTINU BOROZANU

Print Friendly, PDF & Email

Vrgorac, 1. srpnja 2004. – U sklopu osmodnevne književno-kulturne manifestacije hrvatskoga književnoga izričaja »S Tinom u Vrgorcu«, posvećene ovom velikanu hrvatske pisane riječi, ispred Tinove kule koja je svojevrsnim hramom hrvatske književnosti, održana je večer u čast nedavno preminuloga hrvatskog pjesnika Nenada Valentina Borozana. Program je organizirao grad Vrgorac pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a osmislili su ga djelatnici Hrvatske radiopostaje Mostar. Ovaj velikan je za života primio brojna priznanja i nagrade, između ostaloga Šimićevu nagradu i povelju Jurini jablani, a od osam objavljenih, s posljednje dvije zbirke »Molitva s anđelom« i »Lišce teret od zrcala« postigao je puninu svoga pjesničkog izričaja.

Opširnije...

Osobno