ODRŽANA ADVENTSKA KNJIŽEVNA VEČER

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 17. prosinca 2016. (bljesak.info) – Sinoć, 16. prosinca, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održana je Adventska književna večer, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB). U programu su predstavljeni pjesnički prigodni uradci članova Društva, kao i onih koji će to tek postati.

Spleli su svečani Adventski vijenac i upalili svijeće kojima će pokušati obasjati kulturnu pozornicu Mostara, kako reče u uvodnom dijelu večeri književnica Anita Martinac, voditeljica programa. Predviđeno je da u programu nastupi 18 pjesnika podijeljenih u četiri ciklusa, kao četiri svijeće, a svaka će gorjeti kroz jedno desetljeće djelovanja na književnoj pozornici, priopćilo je DHK HB.

Opširnije...

PREDSTAVLJENA KNJIGA »PEČAT ISTINE« – SVJEDOČANSTVO O JUGOKOMUNISTIČKOJ DIKTATURI U HERCEGOVINI

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 3. prosinca 2016. (hercegovina.info) – U Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku sinoć, 2.prosinca, predstavljena je knjiga »Pečat istine« autorice Ive Margeta. »Pečat istine« je krik jedne hrabre žene, majke, bake, prabake koja pred nas kao opomenu stavlja istinu zataškavanu dugih 70 godina, istinu koja je pronašla put i sada stoji pred nama kao opomena da se nikada ne zaboravi što su prolazili oni koji su ljubili svoju Domovinu, svoj hrvatski narod, svoju rodnu grudu, svoju katoličku vjeru.

Opširnije...

ADVENTSKA KNJIŽEVNA VEČER

Print Friendly, PDF & Email
Mostar, 12. prosinca 2016. (dhkhb.org) – S posebnim zadovoljstvom pozivamo vas na Adventsku književnu večer. Nastupaju književnici: Hrvoje Barbir, Ivan Baković, Drago Čondrić, Marela Jerkić-Jakovljević, Ljubo Krmek, Stanko Krnjić, Marina Kljajo-Radić, Željko Kocaj, Snježana Lovrić, Fabijan Lovrić, Antun Lučić, Anita Martinac, Dragan Marijanović, Sanijela Matković, Jasenka Požega-Sremac, Pero Pavlović, Ivan Sivrić i Miljenko Stojić. Glazbeni prinos: Učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca Krešo Crnjac, Jakov Zeleničić, Sara Ereš i Dorijan Rotim. Program vodi: Anita Martinac. Nadnevak: petak, 16. prosinca, u 18.00 Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače – Mala dvorana. Radujemo se vašem dolasku.

Opširnije...

ZAVRŠENI »XVII. HUMSKI DANI POEZIJE«

Print Friendly, PDF & Email
Počitelj, 19. studenoga 2016. (M. J. / hrsvijet.net) – Sinoć, 18. studenoga, u Počitelju su završeni »XVII. Humski dani poezije«. Organiziralo ih je Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB). Održani su u poznatom ugođaju restorana Staklo na 25. obljetnicu Hrvatske zajednice Herceg Bosne, kao i na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Najprije su zapaljene svijeće pred Spomen obilježjem pobijenima, a nakon toga je odana počast svim palim i umrlim braniteljima, kao i svim preminulim članovima DHK HB. Pjesnici su večer nastavili govorenjem domoljubnih stihova.

Opširnije...

Osobno