Print Friendly, PDF & Email
Počitelj, 19. studenoga 2016. (M. J. / hrsvijet.net) – Sinoć, 18. studenoga, u Počitelju su završeni »XVII. Humski dani poezije«. Organiziralo ih je Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB). Održani su u poznatom ugođaju restorana Staklo na 25. obljetnicu Hrvatske zajednice Herceg Bosne, kao i na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Najprije su zapaljene svijeće pred Spomen obilježjem pobijenima, a nakon toga je odana počast svim palim i umrlim braniteljima, kao i svim preminulim članovima DHK HB. Pjesnici su večer nastavili govorenjem domoljubnih stihova.

U programu su sudjelovali: Ivan Baković, Viktorija Bukovac, Danica Bartulović, Mate Grbavac, Ljubo Krmek, Nevenka Kovačević, Mario Knežević, Marina Kljajo-Radić, Vendelin Karačić, Marela Jerkić Jakovljević, Fabijan Lovrić, Srećko Marijanović, Anita Martinac, Pero Pavlović, Ivo Raguž, Miljenko Stojić, Ivan Sivrić, Maja Tomas i Ivan Vrljić. Program je vodila Tina Laco.

Poruka koja je odaslana na koncu obilježavanja »XVII. Humskih dana poezije«, na način kako to pjesnici najbolje umiju, ostala je titrati plamenom mira i ljubavi odolijevajući zubu vremena s jasnom poukom »Ne zaboravimo«.

Osobno