PRISLUŠKIVANJE NE MOŽETE SPRIJEČITI, ALI MOŽETE OTKRITI PRATI LI VAM NETKO TELEFON

Print Friendly, PDF & Email

Danas više ni ponuđači telekomunikacijskih usluga ne mogu znati kada tajna služba prisluškuje ili pretražuje podatke. Pomoću programa agenti znaju koje web-stranice netko posjećuje, kada i s kime telefonira. Svaki se telefonski razgovor može prisluškivati ili snimati pomoću jednog običnog klika mišem, a stara priča o šumu na telefonu još je samo bondovska bajka. Dakle, nemoguće je spriječiti da vas prisluškuju, ali kako znati jeste li meta neke obrade?

Attachments:
Download this file (prisluskivanje-brzoglasa.pdf)prisluskivanje-brzoglasa.pdf[ ]414 kB

Opširnije...

KAKO SE PRISLUŠKUJU MOBITELI

Print Friendly, PDF & Email
Do podataka o današnjoj tehnici, mogućnostima i opsegu prisluškivanja fiksnog ili mobilnog telefonskog prometa dolazi se na sličan način kao i do podataka o špijunskim satelitima i njihovim mogućnostima: informacije se pojave većinom kod medijske eksponiranosti raznih špijunsko-prislušnih afera koje pokrenu političari ili vojni dužnosnici koji sumnjaju da su meta tajnog prisluškivanja.

Opširnije...

ČUVAJTE SE ELEKTRONIČKOG DŽEPARENJA

Print Friendly, PDF & Email

Tehnologija je s vremenom pregazila i najveće tradicionaliste. Sve je manja vjerojatnost da će netko, baš onako kako su nas roditelji učili, nositi ključić oko vrata... U modi su, naime, bezkontaktne kartice. Bilo da vam otvaraju ulazna vrata na poslu, dizalo, garažu ili hotelsku sobu tijekom putovanja, kartice s pametnim čipovima postaju naša svakodnevica.

Opširnije...

OVISNOST O INTERNETU

Print Friendly, PDF & Email

Čujemo riječ ovisnost, prva asocijacija je ovisnost o drogama, alkoholu, cigaretama ili kavi. U novije vrijeme, počinje se govoriti o ovisnicima o adrenalinu, ovisnicima o seksu itd., ali ipak ne treba pretjerivati i neke uobičajene svakodnevne aktivnosti nazivati ovisnostima.

Opširnije...

Zanimljivo