Print Friendly, PDF & Email

Split, 10. svibnja 2016. (slobodnadalmacija.hr) – Mi liječnici, uza sve naše obrazovanje, praksu, znanje i autoritet, često posjedujemo popriličan ego zbog kojega vrlo teško priznajemo da smo u krivu. Dakle, evo: otvoreno priznajem da sam bio u krivu. Kao kardiokirurg s 25 godina radnog iskustva, nakon što sam obavio više od 5.000 operacija na otvorenom srcu, došlo je vrijeme da ispravim ono što je krivo s medicinskim i znanstvenim činjenicama.

Dugi niz godina radio sam s drugim istaknutim liječnicima, tzv. opinion makerima – kreatorima javnog mišljenja. Bombardirani znanstvenom literaturom, kontinuirano pohađajući obrazovne seminare, mi kreatori javnog mišljenja insistirali smo na tvrdnji da srčane bolesti nastaju zbog povišenog kolesterola u krvi.

Jedina prihvaćena terapija bila je prepisivanje lijekova za snižavanje kolesterola i dijeta s jako ograničenim unosom masnoće. Potonje bi naravno snizilo kolesterol kao i same srčane bolesti. Odstupanja od ovih preporuka smatrana su herezom i zloporabom.

Attachments:
Download this file (prehrana-nasih-starih.pdf)prehrana-nasih-starih.pdf[ ]35 kB

Zanimljivo