IZIŠAO OBNOVLJENI 27. BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 27. srpnja 2021. (Lucijana Kožul) – Ovih dana iz tiska je izišao 27. broj glasila Stopama pobijenih. Glavni urednik mu je vicepostulator fra Miljenko Stojić. Već 14 godina Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« u skladu sa svojim poslanjem skrbi se za istinu o pobijenim hercegovačkim franjevcima te o povijesnom kontekstu u kojemu se to dogodilo što na vidjelo dana iznosi i istinu o pobijenim članovima vjernoga puka Božjega.

Opširnije...

10 NAJKRAĆIH PRIČA O DOMOVINSKOM RATU

Print Friendly, PDF & Email

*

Spušta se zastava i zvijezda. Sloboda nadolazi.

 


*

Cijena bez pogodbe: 2.000 DM. I kalašnjikov ode u rat.

 


*

Majka na vratima. Srce treperi. Domovina zove.

 


*

Kukuruzište. Mine. Naš put.

Opširnije...

ZBIRKA PRIČA ZA DJECU

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, Orao leti visoko, Matica hrvatska, Čitluk – Vinkovci, 2021.

Miljenko Stojić suvremeni je hrvatski književnik, novinar i franjevac te član Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a iz tiska je izišla njegova zbirka od 20 priča namijenjenih za djecu, ali i odrasle. Stil je jednostavan, jasan i tečan, što zbirku čini privlačnom djeci svake dobi, bilo da ju čitaju sami ili da slušaju roditelje dok im čitaju. Zbirka obiluje mnoštvom slika i razmišljanjima o životu onako kako se to vidi kroz vjeru i domoljublje. Uz Anitu, Draška, Šilju, Ivanu i ostale likove iz priča te njihove zgode i nezgode prikazuju se razne situacije iz kojih djeca, ali i odrasli, mogu izvući kratke i vrijedne životne lekcije. U zbirci se mogu naći priče o prijateljstvu, obiteljskim odnosima, vrijednostima, vjeri i ljubavi prema domovini... koje su objavljivane u dječjem časopisu »Cvrčak« od rujna 2016. do lipnja 2020., koji izdaje Ogranak Matice hrvatske u Čitluku.

Opširnije...

NA »GROBLJU MIRA« NA BILIMA ODRŽAN SUSRET DUHOVNIH ZVANJA S PODRUČJA BROTNJA

Print Friendly, PDF & Email

Bile, 23. srpnja 2021. (Lucijana Kožul / brotnjo.info) – Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se jučer, 22. srpnja, na »Groblju mira« na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja. Do sada su se Susreti redovito održavali u nekoj od župa Broćanskog dekanata ili u samostanu časnih sestara franjevki u Međugorju, ali ove godine Susret je održan na Bilima kako bi sudionici zajednički posjetili »Groblje mira« – svehrvatski spomenik svim poginulim, ubijenim, stradalim i nestalim hrvatskim civilima, vojnicima i crkvenim osobama u Drugom svjetskom ratu i poraću, a podrijetlom iz BiH.

Opširnije...

Osobno