ČERIN: SV. MISA ZA SVE ŽRTVE RATOVA I PORAĆA

Print Friendly, PDF & Email

Čerin, 26. listopada 2021. (brotnjo.info) – Kao što je običaj, zadnju nedjelju u listopadu u Čerinu će biti slavljena sv. misa za sve žrtve ratova i poraća XX. stoljeća iz ove župe.

Polaganje vijenaca kod spomenika je u 10.45, a sv. misu u župnoj crkvi s početkom u 11.00 predslavit će fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Opširnije...

PROSLAVA SV. ILARA U MLINIMA

Print Friendly, PDF & Email

Mlini, 21. listopada 2021. (IKA) – Župa sv. Ilara u Mlinima proslavila je danas, 21. listopada, svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika. Svečano koncelebrirano misno slavlje s procesijom na sam blagdan predvodio je fra Miljenko Stojić, hrvatski pisac i pjesnik sa Širokog Brijega te vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«. Župnik don Miljenko Babaić zahvalio je predvoditelju slavlja i suslaviteljima te čestitao svima župni blagdan.

Opširnije...

ŠIROKI BRIJEG: ODRŽAN XIII. SIMPOZIJ »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 24. listopada 2021. (Lucijana Kožul) – Danas, u nedjelju, 24. listopada na Širokom Brijegu održan je simpozij »Stopama pobijenih«. Već 13 godina, Vicepostulatura, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem, uspješno organizira i održava ovaj simpozij. Kao i dosadašnjih godina, tako i ove, cilj simpozija je rasvijetliti jugokomunističko ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva puka Božjega, kao i povijesnih okolnosti u kojima se to sve dogodilo.

Program je započeo sv. misom u 11.00 u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu, koju je, uz vicepostulatora fra Miljenka Stojića, predvodio dr. don Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Sumisili su još dr. don Anto Orlovac, biskupski vikar u Banja Luci i don Mladen Benko, župnik u Preseki.

Opširnije...

U NJEZINIM NJEDRIMA

Print Friendly, PDF & Email

Veselko Grubišić, Povratak, Matica hrvatska, Posušje – Široki Brijeg – Grude, 2021.

Što pojedinci nose u sebi? Tajna je to koju samo oni mogu otkriti. A što jedan kraj nosi u sebi? Tajna je to koju opet samo pojedinci mogu otkriti. A što... Ma, pojedinac je hodajuće bogatstvo koje se otkriva samo onima koji imaju čisto oko da bi ga prepoznali.

Takve su ove priče Veselka Grubišića. Daleko su od »onoga što se trenutno nosi«. Nije im namjera svoga tvorca vinuti u visine ili graditi mu ovakvu ili onakvu karijeru, već im je namjera prosuti se poput biserja pred čitatelja pa neka motri i zaranja u taj svijet pred sobom.

Opširnije...

Osobno