IZBORNA SKUPŠTINA DHK HB

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 22. lipnja 2024. (dhkhb.org) – Danas je u Mostaru održana izborna Skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

...

Prije Skupštine u kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru član DHK HB fra Miljenko Stojić slavio je misu zadušnicu za sve preminule članove DHK HB.

Attachments:
Download this file (izborna-skupstina-dhkhb-24.pdf)izborna-skupstina-dhkhb-24.pdf[ ]186 kB

Opširnije...

PRIČE PUNE DOMOLJUBNE ISTINE I ŽIVOTNE MUDROSTI – Marijan Mandić

Print Friendly, PDF & Email

Miljenko Stojić, Priča o njoj, Ogranci Matice hrvatske, Čitluk – Opuzen, 2023.

Miljenka Stojića upoznao sam u Sarajevu 1985. kada je završavao studij bogoslovije, u društvu njegovih Čitlučana i Brotnjaka. Imao sam povlasticu sjesti za stol s obzirom da sam došao s cimerom Mirom Juričem, čiji je brat, fra Marko Jurič, tada bio svećenik na župi u Konjicu. Naše prvo druženje, međutim, zbilo se u listopadu 1995., u svetištu Majke Božje Bistričke na hodočašću HV-a i HVO-a. Dvojica svećenika doputovali su s nama - današnji biskup banjalučki don Željko Majić i fra Miljenko Stojić. Hodočašće je završilo. Vratili smo se u Hercegovinu, u ratnu zbilju, a hrvatske snage su stigle pred Banju Luku. Iščekivalo se što će dalje biti.

Attachments:
Download this file (price-pune-domoljubne-istine.pdf)price-pune-domoljubne-istine.pdf[ ]745 kB

Opširnije...

PREDSTAVLJENA KNJIGA »PRIČA O NJOJ« FRA MILJENKA STOJIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 9. lipnja 2024. (IKA) – Na Trećem festivalu knjige u organizaciji Matice hrvatske, koji se održava 6. – 9. lipnja u Zagrebu, sudionici brojnih ogranaka Matice hrvatske predstavili su svoja izdanja. Među njima je Ogranak Matice hrvatske iz Čitluka, jučer u subotu 8. lipnja, predstavio najnoviju knjigu fra Miljenka Stojića »Priča o njoj«.

Opširnije...

Osobno