U VITINI SLAVLJENA SV. MISA ZA SVE STRADALE U MINULIM RATOVIMA I PORAĆU

Print Friendly, PDF & Email

Vitina, 16. svibnja 2022. (ljportal.com) – Župljani župe sv. Paškala Bajlonskog u Vitini jučer su, 15. svibnja, odali počast žrtvama ratova i poraća iz svoje župe tako što je u župnoj crkvi u sklopu 2. večeri trodnevnice slavljena sv. misa koju je predvodio vicepostulator fra Miljenko Stojić, uz sumisništvo fra Željka Grubišića i fra Petra Ljubičića.

Opširnije...

NOVO VODSTVO HRVATSKOGA SVJETSKOG KONGRESA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 15. svibnja 2022. (hsk.hr) – Na Izbornoj skupštini, Konvenciji, Hrvatskog svjetskog kongresa, koja je održana jučer, u subotu 14. svibnja, u Zagrebu. Konvencija je održana u kombinaciji virtualno i fizički te je na njoj sudjelovalo oko pedesetak članova s pravom glasa.

Vinko Sabljo, kao jedini kandidat za predsjednika, dobio je mandat na četiri godine. On se zahvalio na ukazanom povjerenju i naglasio da želi odraditi samo dio mandata, tako da Izvršni odbor već sada mora povest računa o njegovu nasljedniku.

Opširnije...

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE BLEIBURGA I KRIŽNOG PUTA NA GROBLJU MIRA

Print Friendly, PDF & Email

Bile, 15. svibnja 2022. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – Bleiburška tragedija zauvijek će ostati najveća rana u povijesti hrvatskog naroda. Zbog toga je u spomen svih nevinih žrtava koje su jugokomunisti mučki ubili tijekom svibnja 1945., kao i mjesecima i godinama nakon toga, danas, 15. svibnja, na Groblju mira na Bilima u 16.00 upriličena komemoracija za žrtve Bleiburga i Križnog puta.

Opširnije...

DOMAJA

Print Friendly, PDF & Email

Budem li živio negdje daleko,
jamačno ću voljeti to mjesto.
Ali nikada ne ću zaboraviti domaju.
Bit će mi ona u dnu srca,
bit će mi ona na vrh jezika.

Jer njezina krv kola mojim venama.

Ne ću nikada ni pljunuti na nju,
ta pljunuo bih na sama sebe.
Ne ću dići ni ruku na nju,
osušila bi se već u prvom trenu.

Ja s domajom svaki dan hodam,
dočekujem rujne zalaske sunca.

Opširnije...

Osobno