HRVATSKO DRUŠTVO KATOLIČKIH NOVINARA DODIJELILO NAGRADE I PRIZNANJA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 22. svibnja 2023. (IKA) – U okviru zajedničke proslave 57. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koju su danas, u ponedjeljak 22. svibnja, na Hrvatskome katoličkom sveučilištu (HKS) zajedno organizirali Odbor za sredstva društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Odjel za komunikologiju HKS-a i Hrvatsko društvo katoličkih novinara (HDKN), dodijeljene su nagrade i priznanja HDKN-a. Uručio ih je predsjednik Odbora za sredstva društvenih komunikacija HBK-a zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Opširnije...

FINALNA VEČER NATJEČAJA »POSAVINO, VOLIM TE KAO MAJKU«

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 7. svibnja 2022. (Boris Ćavar / garevac.info) – U povodu obilježavanja 30. obljetnice egzodusa Hrvata iz Bosanske Posavine Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu iz Zagreba raspisala je Natječaj domoljubnog pjesništva »Posavino, volim te kao majku« na koji se prijavilo 147 pjesnika iz BiH, Hrvatske, Njemačke, Švicarske, Austrije i SAD.

Na svečanosti Završne večeri 6. svibnja natjecalo se sedam pjesama. Ocjenjivački sud odlučio je proglasiti pjesmu Marka Babića iz Vukovara pobjedničkom. Nakon glasovanja ta je pjesma osvojila najviše bodova (88). Drugo mjesto je osvojila pjesma Duška Jelaša iz Grubišna polja, dok je treće mjesto osvojio fra Miljenko Stojić sa Širokoga Brijega s pjesmom »Domaja«.

Opširnije...

POZNATI POBJEDNICI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA ZA KRATKU PRIČU – ANDRIJA ZELJKO

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 9. studenoga 2022. (jabuka.tv) – Želeći sačuvati uspomenu na nedavno preminulog Andriju Zeljku, majstora kratke priče i autora serijala priča »U ono vrijeme« u časopisu Vitko, Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg objavio je pobjednike književnog natječaja za kratku priču – Andrija Zeljko. Stručno povjerenstvo je, nakon što je na adresu Ogranka Matice hrvatske pristigao veliki broj radova iz BiH, Hrvatske i Srbije, donijelo svoj sud.

Opširnije...

SPLIT: FRA MILJENKO STOJIĆ DOBIO NAGRADU ZA DOMOLJUBNO PJESNIŠTVO

Print Friendly, PDF & Email

Split, 29. travnja 2022. (Margita Vučetić / hu-benedikt.hr) – »Trideset i jedno minu ljeto od prisege naše kada svi bijasmo na broju; onda smo poletjeli kao sokolovi po raznim bojišnicama, a 195 naših suboraca i prijatelja položiše život na oltaru domovine…«, zapisao je u uvodniku svježeg zbornika »Bojni blaženika na nebesima« njegov autor, pjesnik Mate Buljubašić i tako već deset godina s istom željom, istim ciljem da nam osvježi pamćenje i da se ne zaboravi, jer ove godine, 2022., spajaju se tri velike obljetnice vrijedne naše pozornosti i sjećanja. Uz proslavu 31. obljetnice osnutka IV. gardijske brigade Pauci, 100. obljetnice rođenja vizionara naše slobode i neovisnosti dr. Franje Tuđmana, slavi se i 10. obljetnica predstavljanja izvora našeg nezaborava, zbornika »Bojni blaženika na nebesima«.

Opširnije...

Osobno