ČERIN: SV. MISA ZA SVE ŽRTVE RATOVA I PORAĆA

Print Friendly, PDF & Email

Čerin, 26. listopada 2021. (brotnjo.info) – Kao što je običaj, zadnju nedjelju u listopadu u Čerinu će biti slavljena sv. misa za sve žrtve ratova i poraća XX. stoljeća iz ove župe.

Polaganje vijenaca kod spomenika je u 10.45, a sv. misu u župnoj crkvi s početkom u 11.00 predslavit će fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Opširnije...

PROSLAVA SV. ILARA U MLINIMA

Print Friendly, PDF & Email

Mlini, 21. listopada 2021. (IKA) – Župa sv. Ilara u Mlinima proslavila je danas, 21. listopada, svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika. Svečano koncelebrirano misno slavlje s procesijom na sam blagdan predvodio je fra Miljenko Stojić, hrvatski pisac i pjesnik sa Širokog Brijega te vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«. Župnik don Miljenko Babaić zahvalio je predvoditelju slavlja i suslaviteljima te čestitao svima župni blagdan.

Opširnije...

ŠIROKI BRIJEG: ODRŽAN XIII. SIMPOZIJ »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 24. listopada 2021. (Lucijana Kožul) – Danas, u nedjelju, 24. listopada na Širokom Brijegu održan je simpozij »Stopama pobijenih«. Već 13 godina, Vicepostulatura, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem, uspješno organizira i održava ovaj simpozij. Kao i dosadašnjih godina, tako i ove, cilj simpozija je rasvijetliti jugokomunističko ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva puka Božjega, kao i povijesnih okolnosti u kojima se to sve dogodilo.

Program je započeo sv. misom u 11.00 u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu, koju je, uz vicepostulatora fra Miljenka Stojića, predvodio dr. don Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Sumisili su još dr. don Anto Orlovac, biskupski vikar u Banja Luci i don Mladen Benko, župnik u Preseki.

Opširnije...

TRODNEVNICA I PROSLAVA SVETKOVINE SV. ILARA U MLINIMA

Print Friendly, PDF & Email

Mlini, 18. listopada 2021. (IKA) – Župa sv. Ilara u Mlinima proslavlja svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika, u četvrtak 21. listopada. Svečano misno slavlje s procesijom bit će u 10.00, a predslavit će ga hrvatski pisac i pjesnik sa Širokog Brijega fra Miljenko (Mića) Stojić.

Opširnije...

Osobno