IZIŠAO OBNOVLJENI 27. BROJ GLASILA »STOPAMA POBIJENIH«

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 27. srpnja 2021. (Lucijana Kožul) – Ovih dana iz tiska je izišao 27. broj glasila Stopama pobijenih. Glavni urednik mu je vicepostulator fra Miljenko Stojić. Već 14 godina Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« u skladu sa svojim poslanjem skrbi se za istinu o pobijenim hercegovačkim franjevcima te o povijesnom kontekstu u kojemu se to dogodilo što na vidjelo dana iznosi i istinu o pobijenim članovima vjernoga puka Božjega.

Opširnije...

PJESNIČKA MANIFESTACIJA »STIJEG SLOBODE – STINA PRADIDOVA, KNIN – PAKOŠTANE 2021.«, 3. KOLOVOZA U KNINU

Print Friendly, PDF & Email

Knin, 21. srpnja 2021. (M. T. / hrsvijet.net) – Sedma po redu pjesnička manifestacija Domoljubne poezije »Stijeg slobode – Stina pradidova, Knin – Pakoštane 2021.«, održat će se 3. kolovoza u 19.00 na ljetnoj pozornici Kninske tvrđave. Trinaest pjesnika nastupit će na završnoj večeri, a odabrane pjesme biti će objavljene u zborniku »Domoljubne pjesme: Stijeg slobode VII.«.

Opširnije...

NA »GROBLJU MIRA« NA BILIMA ODRŽAN SUSRET DUHOVNIH ZVANJA S PODRUČJA BROTNJA

Print Friendly, PDF & Email

Bile, 23. srpnja 2021. (Lucijana Kožul / brotnjo.info) – Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se jučer, 22. srpnja, na »Groblju mira« na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja. Do sada su se Susreti redovito održavali u nekoj od župa Broćanskog dekanata ili u samostanu časnih sestara franjevki u Međugorju, ali ove godine Susret je održan na Bilima kako bi sudionici zajednički posjetili »Groblje mira« – svehrvatski spomenik svim poginulim, ubijenim, stradalim i nestalim hrvatskim civilima, vojnicima i crkvenim osobama u Drugom svjetskom ratu i poraću, a podrijetlom iz BiH.

Opširnije...

UOČNICA SV. ILIJI U ŽUPI TIHALJINA

Print Friendly, PDF & Email

Tihaljina, 20. srpnja 2021. (Ivana Karačić) – Sinoć je, 19. srpnja, na uočnicu Sv. Ilije zaštitnika župe Tihaljina, misno slavlje predvodio vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić. Župljani Tihaljine se za ovaj blagdan pripremaju trodnevnicom. Kao i prethodna dva dana, i ovaj su put nazočili u velikom broju.

Opširnije...

Osobno