KONTAKT PODATCI ZA DAVANJE UZORAKA KRVI OBITELJI POBIJENIH U KOMUNISTIČKIM MASOVNIM GROBNICAMA

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 8. prosinca 2010. (Vicepostulatura) – Ovih smo dana s Odjela za sudsku medicinu KBC Split dobili obavijest da su odredili kontakt telefone i osobe glede davanja uzoraka krvi obitelji pobijenih u komunističkim masovnim grobnicama tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata. Potrebno je zvati tijekom radnog vremena 8.00 – 16.00 (ponedjeljak – petak) Boju Režić na tel.: (021) 556-672 ili ing. Davorku Sutlović na tel. (021) 556-717. Radi se, naravno, o masovnim grobnicama koje su iskapali Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće, te Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općina Široki Brijeg i Ljubuški.

Opširnije...

VICEPOSTULATOR FRA MILJENKO STOJIĆ GOSTOVAO NA HTV-u 1

Print Friendly, PDF & Email
Humac, 4. studenoga 2010. (Vicepostulatura) – Fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, 3. je studenoga gostovao u HTV-ovoj emisiji Riječ i život koju je o temi »Postoji li pravda« vodio Neno Kužina. Drugi gost emisije bio je Marijan Bitanga, sudac županijskog suda u Zadru.
 
Bila je to jedinstvena prilika da se i kroz ovaj medij progovori o ubijenim hercegovačkim franjevcima. Naime, HTV se do sada nije »proslavio« izvješćima o toj tako dugo prešućivanoj tematici, stoga je ova četrdesetominutna emisija prava uspješnica, kako su to ocijenili i sami gledatelji.

Opširnije...

OTVOREN ŽIRO-RAČUN POVJERENSTVA U LJUBUŠKOM

Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 8. studenoga 2010. (Vicepostulatura) – Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Ljubuški ustrojeno je na sjednici Općinskog vijeća 29. prosinca 2009. Odmah se dalo na rad i do sada napravilo dosta posla. Nakon pripremnih radnji prišlo se otkopavanju prve masovne grobnice, Tomića njiva, 19. – 28. srpnja 2010. U njoj je nađeno 28 tijela. Najmanje dvojica među njima trebala bi biti hercegovački franjevci, jer su im uz tijela pronađeni ostatci franjevačke krunice i ostatci tkanine koja neodoljivo podsjeća na franjevački habit. Otkopavanje druge masovne grobnice Bare započelo je 27. rujna 2010. i do sada je u njoj pronađeno 9 tijela. Radovi se i dalje nastavljaju, sukladno vremenskim uvjetima. Svjedoci, naime, tvrde da u blizini ima još neodkopanih tijela.

Opširnije...

Osobno