S DRUGE STRANE, NOVA KNJIGA FRA MILJENKA STOJIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 14. prosinca 2011. (Matica hrvatska) – Franjevac, pjesnik, pripovjedač, esejist, kritičar, pisac za djecu i prevoditelj fra Miljenko Stojić netom je objavio svoju novu knjigu, S druge strane, (p)ogledi iz suvremenosti. Nakladnici su Naklada K. Krešimir iz Zagreba i Matica hrvatska, ogranak Čitluk.

Opširnije...

ODBOR ZA MARTIROLOGIJ O PRIPREMAMA ZNANSTVENOG SKUPA O ŽRTVAMA KOMUNISTIČKOG REŽIMA

Print Friendly, PDF & Email
Gospić, 3. prosinca 2011. (IKA) – U ordinarijatu u Gospiću održana je pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića sjednica odbora komisije HBK za martirologij, a vezano za održavanje simpozija pod nazivom »Žrtve komunističkog režima« koji će se na proljeće održati u Zagrebu. Odbor čine uz predsjednika Komisije za martirologij biskupa Bogovića i dr. Jure Krišto iz Hrvatskog instituta za povijest, mr. fra Miljenko Stojić iz Hercegovačke franjevačke provincije i voditelj vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« te profesor na povijesti pri KBF-u Sveučilišta u Splitu dr. Josip Dukić.

Opširnije...

MILJENKO STOJIĆ: KAKO JE UOPĆE MOGUĆE DA STRANKA NASLJEDNICA KOMUNISTIČKE PARTIJE MOŽE POMIŠLJATI NA UPRAVLJANJE HRVATSKOM

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 5. prosinca 2011. (hrsvijet.net) – Zacijelo će ovih dana biti izrečeno puno toga zbog čega je HDZ izgubio izbore, a SDP dobio. No, nije srž u tome. Pravo je pitanje kako je uopće moguće da stranka nasljednica komunističke Partije može pomišljati na prva mjesta, ako joj je već uopće dopušteno djelovati.

Opširnije...

MARIJAČIĆ, KOVAČEVIĆ, STOJIĆ, PEŠORDA I PISKAČ O »NOVINARSTVU« ZORANA ŠPRAJCA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 24. studenoga 2011. (hkv.hr) – Dne 20. studenoga, dakle dva dana nakon obljetnice pada Vukovara, u večernjem dnevniku Hrvatske radio televizije (HTV), koga uređuje i vodi Zoran Šprajc, prikazan je prilog novinara Hrvoja Zovka o ratu u Vukovaru, u kojemu se je manipuliranjem, podmetanjem, krivotvorenjem i izvlačenjem iz konteksta nastojala iskonstruirati priča kako je Vukovar izdan, za što je okrivljen a tko drugi nego za Jugoslavene vječiti trn u oku, prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman.

Attachments:
Download this file (Sprajc-Dnevnik.pdf)Sprajc-Dnevnik.pdf[ ]639 kB

Opširnije...

Osobno