LIRIKA VELIKOG PETKA: ŠIMUN CIRENAC ILI KAKO PO(D)NIJETI KRIŽ

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 22. ožujka 2024. (dhk.hr) – U prostorijama Društva hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu danas je, u petak 22. ožujka, održan tradicionalni susret Lirika Velikog petka, jedan od najprepoznatljivijih programa u sklopu svečanosti Pasionske baštine. Prigodno su okupljene na početku pozdravile predsjednica DHK Hrvojka Mihanović-Salopek i predsjednica Pasionske baštine Eva Kirchmayer-Bilić. Bogatim programom u nastavku događanja moderirala je priređivačica susreta, književnica Tuga Tarle.

Opširnije...

BREVIARIUM POETICUM

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 18. ožujka 2024. (dhkhb.org) DHK HB poziva vas u srijedu 20. ožujka u 19.00 na tradicionalni susret »Breviarium poeticum«. Podrobnosti pogledajte na pozivnici.

Opširnije...

ODRŽANA MANIFESTACIJA »BREVIARIUM POETICUM« I PREDSTAVLJENI »LEKSIKON ČLANOVA DHK HB« TE NOVI DVOBROJ »OSVITA«

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 21. ožujka 2024. (dhkhb.org) – Sinoć je, 20. ožujka, u Mostaru Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) upriličilo svoju već tradicionalnu manifestaciju »Breviarium poeticum«. Radi se o manifestaciji koju je DHK HB ustanovilo s nakanom da u vrijeme korizme kroz stihove svojih članova i drugih književnika koji su stvarali na hrvatskom jeziku popularizira duhovnu poeziju.

Opširnije...

LIRIKA VELIKOG PETKA

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 18. ožujka 2024. (dhk.hr) DHK i udruga Pasionska baština pozivaju vas u petak, 22. ožujka, u 12.00 na tradicionalni susret »Lirika Velikog petka«. Podrobnosti pogledajte na pozivnici.

Opširnije...

Osobno