BOŽIĆNA VEČER KNJIGE I KNJIŽEVNE RIJEČI

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 15. prosinca 2009. (Fena) – Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) 17. prosinca u Mostaru organizira Božićnu večer knjige i književne riječi. Tom prigodom nastupit će pjesnici Slavo Bago, Josip Milić, Antun Lučić, Miljenko Stojić, Marina Kljajo-Radić, Petar Milić, Pero Pavlović, Ljubo Krmek, Vesna Hlavaček, Sonja Jurić i Viktorija Aničić.

Božićna večer knjige bit će upriličena u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u 19.00, priopćeno je iz DHKHB.

Opširnije...

U CRKVI NA ŠIROKOM BRIJEGU POKOPANI POSMRTNI OSTATCI FRA MAKSIMILIJANA JURČIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 30. studenoga 2009. (Višnja Spajić / Vicepostulatura) – Posmrtni ostatci hercegovačkog franjevca fra Maksimilijana Jurčića, kojega su partizani 1945. zajedno s još petero ljudi, najvjerojatnije civila, ubili i bacili u masovnu grobnicu kod Vrgorca, pokopani su u nedjelju, 29. studenoga 2009. u samostanskoj crkvi u Širokom Brijegu u grobnicu u kojoj je već pokopan 21 ubijeni hercegovački fratar.

Uprava provincije, u dogovoru s Vicepostulaturom, odlučila je da ovogodišnji Kapitul na rogožinama, dan okupljanja cijele Provincije na Širokom Brijegu, a koji se slavi 29. studenoga na spomendan Svih svetih Franjevačkoga reda, bude danom ukopa zemnih ostataka fra Maksimilijana Jurčića.

Opširnije...

PREDSTAVLJANJE KNJIGE »VRIJEME LJEVORUKIH« MARKA MATIĆA

Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 8. prosinca 2009. (DHK HB) – Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne poziva Vas na predstavljanje knjige Vrijeme ljevorukih Marka Matića iz Zagreba, dopredsjednika DHK HB.

U programu uz autora sudjeluju: Mijo Tokić, Miljenko Stojić i Maja Lasić.

Predstavljanje će biti upriličeno u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru u petak, 11. prosinca 2009., u 18.00.

Opširnije...

SVJEDOCI TVRDE DA POSTOJE DVIJE MASOVNE GROBNICE S TIJELIMA FRATARA U ŠIROKOM BRIJEGU I LJUBUŠKOM

Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 26. studenoga 2009. (Tomislav Kvesić / Večernji list) – U nedjelju će biti pokopani zemni ostatci fra Maksimilijana Ljube Jurčića, jednoga od 66 ubijenih hercegovačkih fratara. Fra Maksimilijan je ubijen u siječnju 1945. u Vrgorcu, gdje je bio i pokopan u neobilježenoj masovnoj grobnici. Bit će pokopan u širokobriješkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Obred pokopa započet će u 16.00, a zemni ostatci fra Maksimilijana Jurčića bit će izloženi ispred oltara u crkvi u 15.00. U povodu toga razgovaramo s fra Miljenkom Stojićem, vicepostulatorom postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Attachments:
Download this file (svjedoci tvrde.jpg)svjedoci tvrde.jpg[ ]627 kB

Opširnije...

Osobno