Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 19. travnja 2006. (Krešimir Šego) – U nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne iz Mostara i nakladnika Dan iz Zagreba objavljena je zbirka pjesama Miljenka Stojića »Dobro jutro, kolonijo«. Riječ je o šestoj knjizi pjesama ovoga plodnog pisca. Podsjetimo se, Miljenko Stojić objavio je i svoje izabrane pjesme, te knjigu priča, četiri knjige ogleda i niz slikovnica od kojih su neke uvrštene i u lektiru. Također je objavio i tri knjige prijevoda s talijanskog jezika, a pjesme svjetskih autora prevodi s talijanskog, engleskog i njemačkog te objavljuje u raznim listovima i časopisima.

Nedvojbeno, jer je riječ o pjesniku snažna izraza, i ova će knjiga plijeniti pozornost književne kritike i čitatelja pogotovu što je pjesnik duboko uronjen u našu stvarnost. Upravo će ta uronjenost u stvarnost mnogim čitateljima biti intrigantna i izazovna u odčitavanju znakova vremena.

»Dobro jutro, kolonijo« podijeljena je u cikluse Ćuh vremena, Bat koraka, Prosvjetljenje i Kušam dotaknuti. O pjesničkom svijetu i dosezima ovoga pisca, poglavito njegove najnovije knjige, može se pročitati u recenzijama uglednih hrvatskih pjesnika i književnih kritičara Gojka Sušca te Borisa Domagoja Biletića. A o cjelokupnom njegovu stvaralaštvu mnogo se toga može saznati na stranicama www.miljenko.info.

Urednik ove, i grafički lijepo opremljene, knjige je Antun Lučić, predsjednik DHK HB.

Osobno