Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 27. studenoga 2007. (DHK HB) – Hrvatski teolog, pjesnik, pripovjedač, esejist, novinar i prevoditelj fra Miljenko Stojić, autor više knjiga pjesama, priča, ogleda i slikovnica, ovih je dana objavio svoju novu knjigu, Riječ po riječ. Ona je 48. naslov u ediciji koju podastire Naklada DHK HB.

U knjizi su objavljene kritike i prikazi knjiga koje su nastajale u razdoblju od gotovo jednoga desetljeća. Riječ je o kritikama poglavito domaćih, ali i prevedenih naslova pjesama, pripovjedaka, romana, antologija, eseja.

Odavno se, otkako piše i književnu kritiku, Stojić uvrstio među najozbiljnije i najtemeljitije pratitelje književne riječi na hrvatskom jeziku.

U ovakvom je pisanju bjelodano, što je veoma važno, da njegov tvorac nije samo kroničar književnoga života, već poglavito, hrabri prosuditelj književnih ideja i domašaja.

Svatko tko hoće imati ozbiljniji uvid u književnost objavljivanu u minulim godinama, ne će to moći učiniti bez potpunijih obavijesti iz ove knjige i, naravno, stava njezina autora koji se nerijetko umnogome razlikuje od općeprihvaćenog mišljenja.

Knjiga Riječ po riječ podijeljena je u tri poglavlja: Putem polako, Okvir za snove i Blizini u susret, a sveusve sadrži sedamdeset tekstova.

Nakladnici su DHK HB i FRAM-ZIRAL iz Mostara te Dan iz Zagreba.

Osobno