Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 15. svibnja 2011. (brotnjo.info) – Nizom kulturnih, športskih, glazbenih i drugih događanja Brotnjaci će obilježiti 24. svibnja, Dan svoje općine i 706. obljetnicu prvog poznatog pisanog spomena imena Brotnjo. Ovogodišnji program obiluje nizom aktivnosti, a trajat će pet dana. Prvoga dana, u petak 20. svibnja, u Velikoj dvorani KIC-a Čitluk s početkom u 20.00 bit će predstavljanje knjige »Spomenik izdaji« Joška Čelana i »Mirkove priče« fra Miljenka Stojića.

Sat poslije u Galeriji kluba Matice hrvatske Čitluk u Gradskoj športskoj dvorani bit će otvorena izložba skulptura akademskog kipara Ilije Skočibušića.

Drugoga dana, u subotu 21. svibnja, u GŠD Čitluk s početkom u 9.30 bit će održan Stolnoteniski turnir – Brotnjo open 2011.

Trećeg dana, u nedjelju 22. svibnja, u Velikoj dvorani KIC-a s početkom u 20.00 bit će predstavljena knjiga fra Roberta Jolića »Župa Krista Kralja u Čitluku«.

Četvrtoga dana, u ponedjeljak 23. svibnja, u Amfiteatru Herceg etno-sela u Međugorju biti će održana »Večer klapske pjesme u Brotnju«. Početak programa je u 20.00.

U utorak, 24. svibnja, na središnji dan proslave Dana općine Čitluk program započinje u 10.45 sati polaganjem vijenaca ispred Spomen križa za sve poginule hrvatske branitelje Brotnja. U 11.00 je sveta misa zahvalnica u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku.

S početkom u 12.30 u Velikoj dvorani KIC-a biti će održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk na kojoj će biti uručena javna priznanja općine Čitluk zaslužnim pojedincima i pravnim osobama u znak zahvalnosti za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i promidžbu ugleda općine Čitluk.

Večernji sati namijenjeni su za kazališnu predstavu »Nitko, nitko, ali nitko nikad nije tako igrao Fausta« koja će, u izvedbi teatra Rugantino, biti održana u Velikoj dvorani KIC-a s početkom u 20.00.

Osobno