Print Friendly, PDF & Email

Čerin, 17. rujna 2012. (Organizacijski odbor) – Književna manifestacija »Susreti pod hrastom«, prvi put priređena 2004. u spomen na hrvatskog pjesnika fra Janka Bubala, održat će se na Čerinu 19. rujna u 18.00. Započet će sv. misom nakon čega slijedi nastavak programa kod spomenika palim braniteljima. Organizatori su Župa sv. Stjepana na Čerinu, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Matica Hrvatska Čitluk.

Ovogodišnji Susreti posvećeni su fra Miljenku Stojiću, književniku rođenu u Dragićini, župa Čerin, a u povodu njegova srebrnoga misničkog jubileja. U toj prigodi bit će predstavljena i njegova nova knjiga »Halo, ovdje Herceg Bosna«.

O književnicima koji su djelovali na Čerinu govorit će župnik fra Dario Dodig, o pjesničkom, proznom, esejističkom, kritičkom i književnom djelu za djecu fra Miljenka Stojića svoju će riječ kazati prof. dr. Šimun Musa, Marina Kljajo Radić, Zdravko Kordić, Ivan Zlopaša i Krešo Šego. U »Susretima pod hrastom« sudjelovat će i učenici Glazbene osnovne škole »Brotnjo«, a pjesme će čitati i program voditi Tina Laco.

Tijekom priprema za ovogodišnje »Susrete pod hrastom« započele su i pripreme za Susrete 2013., kad se obilježava stota obljetnica rođenja fra Janka Bubala čija je većina književnih djela nastala na Čerinu. Nakana je da Susreti prerastu u tradiciju i da svake godine bude obrađena nova tema.

Medijski su pokrovitelji ovogodišnjih Susreta portali hrsvijet.net, miljenko.info i Radiopostaja »Mir« Međugorje. Podupiratelji su Foto »Đani«, Hotel »Brotnjo« i Pršutana »Mandić«.

Osobno