Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 24. veljače 2012. (hkv.hr) – Tijekom nedavnog posjeta Izraelu predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović – koji bi po logici svoje funkcije u inozemstvu trebao štititi dignitet i interese Republike Hrvatske – pred izraelskim je političkim, diplomatskim i intelektualnim vrhom, među ostalim, izjavio i to kako se je unutar korpusa hrvatskog naroda »pojavio i bio prihvaćen, kako potporom tako i bezobzirnim nehajem, jedan od najužasnijih zločinačkih nacističko kolaboracionističkih režima u Europi«.

Josipović, međutim, nije stao na toj izjavi, nego je i dalje dodao: »Otrovna je guja puštena da izgmiže iz srca naše nacije u pokušaju da se istrijebe Srbi, Židovi i drugi samo zbog toga što oni jesu ili što zastupaju. Trebamo se zagledati u svoje srce i pomiriti se s najtamnijom mrljom u svojoj povijesti i političkoj kulturi. Trebamo znati: zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu. Tu je, duboko u našim srcima, tamo gdje počinje stvarna pomirba. Uvijek se trebamo sjećati i, živjeti zajedno sa žrtvama, u sjećanju. To je naša odgovornost. Jer, naša djeca trebaju znati što je dobro, a što zlo, što je pravo, a što krivo«.

Potonjom izjavom Josipović je de facto hrvatski narod – koji nikada nije vodio osvajačke ratove i u čijim redovima nije moguće pronaći niti jedan državno-politički dokument koji bi išao za istrebljivanjem drugih naroda (čime se mnogi drugi narodi Europe ne mogu pohvaliti) – okvalificirao kao genocidan narod, što će u budućnosti za Hrvatsku lako moguće imati nepopravljive političke, diplomatske, psihološke i financijske implikacije. Ovakvim postupcima Josipović se je bez ikakve ograde svrstao uz jugoslavensko-velikosrpske mitove i laži, zbog kojih je hrvatski narod tijekom 45. godina jugokomunističke tiranije bio izvrgnut progonima, a što je svoje krvavo finale imalo u Domovinskome ratu. Također, on je time dao legitimitet onima koji konstantno Hrvatsku prozivaju za fašizam i kršenje ljudskih prava, iako je svakom razumnom čovjeku vrlo dobro poznato da u Hrvatskoj ne postoji spomena vrijedna fašistička politička snaga, za razliku od brojnih zemalja Europske unije – koje su često se kaže svijetli uzor – gdje postoje registrirane neofašističke stranke i udruge.

Skandalozne izjave predsjednika Josipovića za Portal komentiraju Hrvoje Hitrec, prof. dr. Branimir Lukšić, dr. Damir Pešorda, fra Miljenko Stojić, dr. Darko Richter i Mate Kovačević.

...

Zmija je u srcima onih koji koji ne vole Hrvatsku
Književnik fra Miljenko Stojić mišljenja je kako je Ivo Josipović, trenutni hrvatski predsjednik, napola rekao istinu. »Zmiju zaista treba iščupati, kad već voli takve riječi, ali ne iz srca hrvatskog naroda, nego iz njegova i srca svih onih koji su za njega glasovali. Hrvatski je narod davno platio kaznu za nepromišljenost na koju su ga navukli, baš kao što su htjeli i tijekom Domovinskog rata. Međutim, oni koje su navukli da budu provoditelji te "pokore", još u svome srcu gaje želju za osvetom, još se nisu pokajali, još nisu prihvatili hrvatsku državu. Oni sanjaju o jugoslavenstvu, "regionu" i sličnim udruženim zločinačkim pothvatima. Zmija je u njihovom srcu.

Nastanila se tamo kad su povjerovali svojim učiteljima i očevima.

Ne zaboravimo, dok su mnoga hrvatska djeca odrastala bez svojih roditelja, Ivo je odrastao mažen i pažen u kući koju su mu roditelji dobili od svoje vjerne komunističke partije. A ona... Zatim, dok mu je otac 1971. slamao Hrvatsko proljeće, kao što je nakon Drugog svjetskog rata u odori oficira OZNE slamao preživjele s raznih križnih putova, dotle je Ivo sviruckao, učio jezike. Kad je počeo Domovinski rat, sklonio se dok to ne prođe, a vršnjaci su mu dotle ginuli. I na kraju balade hrvatski ga puk bira za svoga predsjednika unatoč tome što je jasno i glasno rekao da će zacrveniti Hrvatsku kad to postane. I što bismo sada htjeli?

»Zmija umilno progovara kroz ovo vrijeme, baš kao nekada u zemaljskom raju. Ljudi, zaustavimo se dok nije kasno. Korizma nam je pokucala na vrata i zove nas na obraćenje. A bez njega nema uskrsnuća« – upozorio je zaključno fra Miljenko.

Cjelokupan članak možete pročitati na stranicama portala HKV-a ili u pdf-u (ispod teksta).

Attachments:
Download this file (josipovic-knesset-hkv-reagiranja.pdf)josipovic-knesset-hkv-reagiranja.pdf[ ]1043 kB

Osobno