Print Friendly, PDF & Email

Koprivnica, 8. listopada 2015. (Marko Murković / koprivnica.net) – Tomislav Marijan Bilosnić, Božica Brkan, Ljiljana Matković, Zdravko Seleš i Miljenko Stojić finalisti su ovogodišnjeg natječaja za Književnu nagradu Fran Galović. Pobjednika će odlučiti prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od književnika Željke Lovrenčić, Enerike Bijač i Đure Vidmarovića. Ime pobjednika, koji će ujedno osvojiti i vrijednu novčanu nagradu, doznat će se na programu zatvaranja Galovićevih jeseni 24. listopada u dvorani Domoljub. Koliko će točno iznositi novčana nagrada za sada nije poznato, jer Organizacijski odbor Galovićevih jeseni ove godine raspolaže sa skromnim proračunom koji iznosi nešto manje od 57.000 kuna.

»S novčanim sredstvima smo negdje na razini 2010. Pokušat ćemo napraviti sve da zadržimo nagradu od 10.000 kuna i ove godine, no sve ovisi s koliko ćemo na kraju novca raspolagati«, istaknula je Božica Gašparić, predsjednica Organizacijskog odbora Galovićevih jeseni.

Uz Božicu Gašparić, program Galovićevih jeseni, manifestacije koja će trajati 15. – 24. listopada, najavile su Enerika Bijač, koprivnička književnica i umjetnica, te dogradonačelnica Melita Samoborec.

»Galovićeve jeseni su jedan od najznačajnijih promicatelja našega grada te svakako mogu zaključiti da je ova manifestacija postala međunarodno prepoznatljivi kulturni i književni zaštitni znak«, rekla je Melita Samoborec.

Za nagradu Mali Galović natječaj je bio otvoren do 5. listopada, a koliko će radova stići pred ocjenjivačku komisiju, kaže Božica Gašparić, ovisi i o profesorima hrvatskog jezika u osnovnim školama.

Osim u Koprivnici, program Galovićevih jeseni održat će se na još nekoliko lokacija: u Peterancu, Đurđevcu, Hlebinama i Ludbregu.a

Osobno