Print Friendly, PDF & Email
Počitelj, 21. kolovoza 2015. (Z. D. / bljesak.info) – Sinoć, 20. kolovoza, u Počitelju je održana književna večer »Rijek iz kamena« na kojoj su nastupila 23 pjesnika iz Bosne i Hercegovine.

Kako je za Bljesak.info istaknuo glavni organizator manifestacije Ljubo Krmek, zadaća je pjesničke večeri afirmacija hrvatske književnosti i mladih talenata umjetnosti riječi. »Osobito nam je stalo do promocije pjesnika s područja Hercegovačko-neretvanske županije, kao i jače povezivanje kulture i umjetnosti s razvojem turizma i oživljavanjem ruralnog gospodarskog razvoja na ovom prostoru«, rekao je Krmek.

Istaknuo je kako je povjerenstvo za organizaciju i provedbu manifestacije donijelo odluku o dodjeli književne nagrade Rijek, koju je ove godine dobio Stanko Krnjić. »Nagrada Rijek dodjeljuje se mladim književnim talentima koji su svake godine dio ove manifestacije, jer želimo promovirati nedovoljno afirmirane književne talente«, poručio je Krmek za Bljesak.info.

Na književnoj večeri sudjelovali su Ružica Soldo, Miljenko Stojić, Vesna Hlavaček, Frano Vlatković, Joso Živković, Stjepan Šešelj, Marko Tokić, Ivan Baković, Miro Petrović, Jasenka Požega-Sremac, Pero Pavlović, Vendelin Karačić, Srećko Marijanović, Ivo Raguž, Stanko Krnjić, Anita Martinac, Ana Soldo, Rasim Zlatan Pršte, Dušan Musa, Dragan Marijanović, Jozo Jakiša, Mario Knežević i Ljubo Krmek. Voditeljica programa bila je Tina Laco.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Zbor mladih sv. Stjepana iz Opuzena pod vodstvom sestre Marinele Delonga.

Generalni pokrovitelj večeri bio je načelnik općine Čapljina, a generalni sponzor Makart hoteli.

Osobno