Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 24. svibnja 2019. (brotnjo.info) – Sinoć, 23. svibnja, u Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku predstavljene su zbirka pjesama Miljenka Stojića »Jednom« i knjiga Slave Antina Bage »Ukras života«. U toj prigodi bile su postavljene i ilustracije koju je za Baginu knjigu izradila akademska slikarica i grafičarka Stela Dumančić Čuturić.

U predstavljanju zbirke pjesama »Jednom« suvremenog hrvatskog književnika, novinara i franjevca, kao i u predstavljanju Bagine knjige »Ukras života« sudjelovali su Marina Kljajo Radić, Antun Lučić, Andrija Stojić i autori knjiga. O ilustracijama nešto je više kazala njihova autorica Stela Dumančić Čuturić, akademska slikarica i članica Ogranka Matice hrvatske (OMH) Šibenik. Vrlo dojmljiv glazbeni prinos večeri dala je na glasoviru Ivana Zubac, učenica Glazbene škole Brotnjo.

Sinoćnji program održan je u sklopu kulturno-duhovne manifestacije »Svibanjske svečanosti – Brotnjo 2019.«. U njezinom se programu pruža prilika i za nastup mladih glazbenika te se unaprjeđuje i suradnja između OMH.

Tako su OMH Čitluk i OMH Šibenik ranije započetu suradnju nastavili kroz zajedničku nakladničku djelatnost, a već za sedam dana u Čitluku će biti upriličeno otvorenje izložbe akademske slikarice Zdenke Bilušić, predsjednice OMH Šibenik. To će biti upriličeno u povodu obilježavanja 28. obljetnice obnoviteljskog rada OMH Čitluk. Ova obljetnica istog će dana biti obilježena i sv. misom zahvalnicom te predstavljanjem zbirke novela »Život nema naslova« književnice Anite Martinac. Nešto ranije, 29. svibnja u čitlučkom hotelu Brotnjo s početkom u 20.00 bit će predstavljena knjiga Matije Macan »Prekinuti let«.

Osobno