Print Friendly, PDF & Email

Bile, 3. studenoga 2021. (citluk.ba) – Jučer, 2. studenoga, na memorijalnom Groblju mira na Bilima, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a BiH, odana je počast žrtvama iz prošlih ratova. Učinjeno je to polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom koju je predvodio fra Miljenko Stojić, povjerenik HBK i BK BiH za hrvatski martirologij.

Groblje mira obitelji poginulih posjećuju tijekom cijele godine, a na poseban način u povodu Svih svetih i Dušnog dana. Budući da je veći broj vjernika bio na Groblju mira tijekom odavanja počasti i oni su se pridružili članovima Odjela, među kojima su bili i predstavnici Povjerenstva za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk.

Valja napomenuti kako su Groblje mira u povodu Svih svetih i Dušnog dana posjetili brojni Brotnjaci. Oni su kod križeva podignutih u spomen na članove svojih obitelji polagali cvijeće i palili svijeće. Broj križeva za žrtve s područja općine Čitluk uskoro će se povećati za 49 novih. Uz postavljenje novih križeva Povjerenstvo će nastaviti i s prikupljanjem novih uplata za taj pothvat.

Osobno