Print Friendly, PDF & Email

Bile, 12. ožujka 2024. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – U sklopu terenskog posjeta povijesnim lokalitetima u svom jednodnevnom izletu jučer su, u ponedjeljak 11. ožujka, »Memorijalni centar Groblje mira« (MCGM) posjetili članovi Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje. U dopodnevnim satima goste su dočekali djelatnici MCGM-a zaželjevši im dobrodošlicu.

Članovi Društva su s velikim zanimanjem slušali riječi fra Miljenka Stojića, jednog od idejnih začetnika ovog projekta, koji je okupljenima u kratkom izlaganju objasnio ideju projekta te njegovo razvijanje od samih početaka pa sve do dana današnjeg. Goste su srdačno dočekali i Mile Pušić, predsjednik Udruge Mir International, udruge koja operativno upravlja MCGM-om, kao i Pero Kožul, predsjednik Skupštine Udruge te Velimir Mabić, član Upravnog odbora Udruge.

Ni loši vremenski uvjeti nisu uspjeli poremetiti radost ovog susreta koji se nastavio slavljenjem zajedničke sv. mise u župnoj crkvi na Gorancima. Predvodio ju je fra Miljenko Stojić, dugogodišnji član Upravnog odbora Društva, a s njim je sumisio fra Ivan Ivanda, goranački župnik. Fra Miljenko je u kratkoj propovijedi posebno naglasio kako je u ovoj IV. korizmenoj nedjelji poseban naglasak na obraćenju, na pokajanju i na traženju oprosta za naše grijehe. Pri tome je podvukao kako trebamo više gledati na druge da bismo uistinu pronašli sebe.

Nakon lijepo provedenog dana, u kojem su svi naučili nešto više jedni od drugih, domaćini i gosti srdačno su se pozdravili s nadom da će uskoro ponoviti susret. Članovi Društva su rekli kako će hodočasnicima s kojima rade rado govoriti o svemu što su danas čuli i vidjeli!

Osobno