Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 24. kolovoza 2012. (R. Horvat / hrsvijet.net) – Pitanje povlačenje tjeralice za Josipom Perkovićem opet je otvorilo pitanje dvoličnosti određenih međunarodnih središta moći, pogotovo onih europskih. Sama mogućnost da se pitanje kaznene odgovornosti za zločine počinjene nad političkim neistomišljenicima pokušava zataškati različitim političkim trgovinama, ucjenama i dealovima, teško kompromitira ta ista središta.

Što se zbiva iza kulisa, zbog čega čelnici međunarodnih i domaćih središta moći igraju dvostruke igre, pokušali smo doznati kroz razgovor s dvojicom kolumnista HRsvijeta Domagojem Antom Petrićem i Miljenkom Stojićem.

Obadvojica su bliski Katoličkoj Crkvi, instituciji čije stavove zagovornici totalitarnog komunizma i novog svjetskog poretka počesto etiketiraju kao nazadne, nedovoljno progresivne a počesto i »klerofašističke«.

...

Franjevac Miljenko Stojić ističe kako su Hrvati, s obiju strana granica, na stoljetnom udaru masona i drugih zakulisnih središta moći. Kao temeljni razlog za te »nevolje« Stojić vidi u tisućljetnoj odanosti hrvatskog naroda Katoličkoj Crkvi. »Kao takvi Hrvati nisu pogodni za obavljanje raznoraznih prljavih poslova na ovim područjima niti su pouzdani nositelji tzv. novog svjetskog poretka. Trenutno se namjerno u čitavom svijetu, pa tako i kod nas, proizvodi gospodarska kriza da bi se na njezinom kraju pojavila jedna vlada, jedna banka, jedna vojska. Za žrtve se ne mari, pogotovo ako su kršćani. Danas ginu na sve strane, ne samo u arapskim i afričkim krajevima.«

Činjenica kako se na čelu države u kojoj su katolici većina nalaze agnostici i ateisti za Stojića također nije slučajna. »Nama se medijskim ili izbornim prijevarama nameću za vođe bezlične i besprizorne političke vođe, nastale u krugovima nekadašnjih komunista ili njihova vjerna potomstva. Takve ne zanima ni nacionalno, ni vjersko, ni ljudsko. Oni služe, gospodaru koji dobro plaća: Staljinu, Titu, novom svjetskom poretku, svejedno«, kaže Miljenko Stojić.

Istovremeno, Stojić je uvjerenja kako se takvih procesa ne treba bojati, nego ih samo prepoznati i primijeniti prave obrambene mjere. »Svatko ih ima u svojoj duši: istinitost, iskrenost, požrtvovnost, marljivost, hrabrost, ustrajnost... Zlo, koje je u srži tzv. novog svjetskog poretka i komunizma, pred ovim će svakako ustuknuti i mi ćemo biti pobjednici«, zaključuje Stojić.

Cjelokupni tekst članka možete pronaći na stranicama portala ili u pdf-u (ispod teksta).

Osobno