Print Friendly, PDF & Email

Dragićina, 5. kolovoza 2012. (Pero Petrušić / brotnjo-online.com) – Danas su na Stojića groblju u Dragićini u 11.00 fra Miljenko Mića Stojić i fra Miljenko Mika Stojić proslavili 25 godina svećeništva svetom misom za svoje pokojne i sve pokojne pokopane u Stojića groblju. Mještani su za taj dan darovali svoje svećenike, i to slikama od opuzenskog slikara i pjesnika Velimira Ključe.

Nakon svete mise mještani su priredili svečani domjenak na kojemu su počastili svoje goste. Predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čitluk gosp. Andrija Stojić se zahvalio mještanima na dobroj organizaciji i pripremi za samu svečanost i poželio slavljenicima još ovakvih druženja do proslave njihove zlatne mise.

U ime Općine Čitluk prigodno vino u povodu 25 godina svećeništva fra Mići i fra Miki uručili su predsjednik OV Čitluk Marin Radišić i Pavo Zovko, pomoćnik općinskog načelnika za financije.

Župnik župe sv. Stjepana na Čerinu fra Dario Dodig poželio je slavljenicima mnogo Božjeg blagoslova te da ustraju u svojemu radu i još ovakvih duhovnih zvanja za našu župu.

U popodnevnim satima slavlje je nastavljeno kod fra Mićine rodne kuće. Za ovu priliku najuža obitelj skupila se s raznih strana, jer su fra Mićini roditelji Franjo i Šima izrodili osmero djece koja su se, kao što je to bilo uobičajeno u Hercegovini, raselili po svijetu.

Osobno