Print Friendly, PDF & Email

Čerin, 3. kolovoza 2017. (brotnjo.info) – Župljani župe Čerin i njihovi gosti danas su, nakon trodnevne duhovne priprave, na svečanom misnom slavlju, koje je predvodio fra Damir Pavić, zahvalili Bogu za sve darove koje su primili od prošlogodišnjeg blagdana sv. Stjepana.

Prije početka današnjeg središnjeg svečanog misnog slavlja kod spomenika poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim stradalima domoljubima iz župe Čerin, nakon čega je uslijedila procesija s kipom sv. Stjepana Prvomučenika.

Fra Damir Pavić predvodio je današnje misno slavlje u suslavlju s dekanom Broćanskog dekanata don Đurom Benderom, fra Tihomirom Bazinom, župnikom župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i još desetak svećenika. Fra Damir je predvodio i trodnevnu duhovnu obnovu tijekom koje je proslavljen 20. rođendan čerinske Frame. Tema duhovne obnove bila je »Svjedočiti vjeru u Isusa Krista danas«. U današnjoj propovijedi fra Damir je govorio o uzornom životu Sv. Stjepana i važnosti svećenika u životu zajednice. Kazao je kako su svećenici bogatstvo za jedan narod i pozvao okupljene da mole za nova duhovna zvanja. Srdačno je čestitao fra Miljenku Mići Stojiću i fra Miljenku Miki Stojiću, dvojici svećenika rodom iz župe Čerin, na trideset godina svećeništva. Pri kraju sv. mise čestitkama se pridružio i župnik fra Tihomir u svoje ime i u ime svih župljana.

Osobno