Print Friendly, PDF & Email

Čerin, 29. srpnja 2017. (citluk.ba) – Tradicionalna književno-glazbena manifestacija »Susreti pod hrastom«, ove godine posvećena pokojnom pjesniku Krešimiru Šegi, održana je sinoć, 28. srpnja, u Čerinu. Organizirali su je Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, Župa sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin i Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB). Ideja vodilja za pokretanja Susreta 2005. bila je oživljavanje uspomene na pokojnog fra Janka Bubala koji je 32 godine bio na službi u župi Čerinu i rado se susretao s prijateljima i književnicima ispod hrastova u župnom dvorištu.

U ime organizatora dobrodošlicu okupljenima poželjeli su fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, prof. Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB i prof. Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske u Čitluku.

Svojim dolaskom sinoćnju proslavu uveličao je akademik Luko Paljetak, a uz velikana hrvatskog pjesništva u programu su još nastupili: Anita Martinac, koja je ujedno bila i moderatorica, fra Miljenko Stojić, Ivan Sivrić, Ivan Baković, Ante Bošnjak, Stanko Krnjić, Miljenka Koštro, Snježana Vesna Lovrić i Ivo Raguž. Glazbeno su manifestaciji doprinijeli učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo iz Čitluka.

Akademik Luko Paljetak naglasio je da je Krešimir Šego svojim pjesništvom gradio kuću riječi. Njegova zbirka »Stojna kuća« nadživjet će ga i svrstati na značajno mjesto u hrvatskom pjesništvu.

Osobno