Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 4. travnja 2019. (vlada-hnz-k.ba) – Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas se susreo s Ljubom Krmekom i fra Miljenkom Stojićem, predsjednikom i članom Upravnog odbora Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika Hercega s planiranim aktivnostima i poteškoćama s kojima se susreću u radu, ističući kako i ove godine Južnohrvatski ogranak s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne organizira »3. međudržavni susret hrvatske književnosti.« »Susret će biti organiziran u svibnju u Mostaru i Metkoviću, a u rujnu u Janjini i Orebiću. Ciljevi održavanja ovih Susreta su zbližavanje hrvatske kulture i književnosti četiri regije iz četiri susjedne države: Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore, odnosno Boke Kotorske i Italije, odnosno regije Molise«, kazao je gosp. Krmek.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo današnjim susretom i pozdravio organiziranje spomenutih Susreta, istaknuvši kako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, sukladno mogućnostima, podupire kako taj tako i druge slične projekte vezane za kulturu.

Osobno