Print Friendly, PDF & Email

U organizaciji Knjižnice Medveščak u njezinim prostorijama na Trgu Žrtava fašizma 7 (Zagreb) u četvrtak, 25. listopada, u 19.00 bit će održano predstavljanje troknjižja Miljenka Stojića: Ne dirajte bijelog labuda – zbirka kratkih priča; Dobro jutro, kolonijo – zbirka pjesama; Računalko – roman za djecu. Predstavljači ovog zanimljivog i raznovrsnog troknjižja bit će: Dubravko Jelčić, Vjekoslav Boban i Krešimir Šego. Voditeljica programa je Mirna Čadež-Maljenović, a glazbeni dio povjeren je Frami Samostana hercegovačkih franjevaca u Dubravi.

Miljenko Stojić je suvremeni hrvatski književnik, novinar i teolog. Rođen je 1. lipnja 1960. u Dragićini kod Međugorja. Završio je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, studij filozofije i teologije u Zagrebu, Sarajevu i Jeruzalemu te magistrirao kršćansku duhovnost u Rimu. Djelovao je kao župni vikar, odgojitelj bogoslova, sjemeništaraca i postulanata, voditelj mladih, vojni dušobrižnik u Domovinskom ratu, tajnik Hercegovačke franjevačke provincije, vicepostulator Postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«. Između ostaloga, pokrenuo je Informativni centar »Mir« Međugorje i Radiopostaju »Mir« Međugorje.

Idejni je začetnik Hrvatskog intelektualnog kruga (HIK-a) '04 i Hrvatskog intelektualnog zbora (HIZ-a) u BiH (www.hizbih.info). Piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi. Zastupljen je u različitim antologijama, a uvršten je i u čitanke i lektiru hrvatskog naroda u BiH. Djela su mu prevođena na više jezika. Više se o njemu može doznati na stranicama: www.miljenko.info.

Osobno