Print Friendly, PDF & Email

Sarajevo, 21. svibnja 2007. (HKD Napredak) – U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Napretkovu klubu Lira u Sarajevu u četvrtak, 24. svibnja, u 19.00 bit će održano predstavljanje troknjižja fra Miljenka Stojića: Ne dirajte bijelog labuda – zbirka kratkih priča; Dobro jutro, kolonijo – zbirka pjesama i Računalko – roman za djecu. Predstavljači ovog zanimljivog i raznovrsnog troknjižja bit će: Željko Ivanković, Zdravko Kordić i Krešimir Šego.

Miljenko Stojić je suvremeni hrvatski književnik, novinar i teolog. Rođen je 1. lipnja 1960. u Dragićini kod Međugorja. Završio je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, studij filozofije i teologije u Zagrebu, Sarajevu i Jeruzalemu te magistrirao kršćansku duhovnost u Rimu. Djelovao je kao župni vikar, odgojitelj bogoslova i sjemeništaraca, voditelj mladih, vojni dušobrižnik u Domovinskom ratu, tajnik Hercegovačke franjevačke provincije.

Između ostaloga, pokrenuo je Informativni centar »Mir« Međugorje i Radiopostaju »Mir« Međugorje. Idejni je začetnik HIK-a '04 na kojem je izrastao HIZ u BiH (www.hizbih.info).

Piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi. Zastupljen je u različitim antologijama, a uvršten je i u čitanke i lektiru hrvatskog naroda u BiH. Djela su mu prevođena na više jezika.

Osobno