Print Friendly, PDF & Email
Mostar, 4. studenoga 2008. – Knjiga pjesama »Naranča«, autorice Diane Burazer predstavljena je večeras u Mostaru, a riječ je o petoj knjizi poezije Zagrepčanke koja je petnaestak godina provela u Mostaru. Knjiga pjesama »Naranča« ušla je ove godine u uži izbor za Tinovu nagradu za najbolju zbirku pjesama.
 
Predstavljajući zbirku Miljenko Stojić i Pero Pavlović složili su se kako je knjiga zaslužila da se predstavi jer autorica Diana Burazer svakodnevnicu pretvara u neprolaznost i nesvakidašnje.
Po riječima autorice zbirke pjesama, sam naziv »'naranča«' predstavlja metaforu svakodnevne ljubavi i prijateljstva u kojima nakon nekog vremena nestaje osnova početka kao i same naranče kada se oguli.
 
»Moji stihovi su iskreni, emotivni i čak se kreću do nekakve pretjerane emocije«, istaknula je autorica. »Druga simbolika naranče je toplina ljubavi i moga djetinjstva«, objasnila je Diana Burazer, dodajući da ona svoje nadahnuće za pisanje nalazi u viđenju svijeta i žene koja komunicira ili ne komunicira sa svijetom oko sebe.
 
Fena/www.bljesak.info

Osobno