Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 21. listopada 2011. (hakave.org) – Krajem prošlog tjedna mediji su prenijeli vijest kako je Europska unija odlučila da žene treba oslovljavati osobnim imenom zbog stava da su titule gospođica ili gospođa seksističke i diskriminirajuće. U Bruxellesu je izdan letak s uputama kako koristiti rodno neutralan rječnik kojeg se moraju držati europski političari. Feministice tvrde da su titule gospođa ili gospođica uplitanje u privatnost, jer žene moraju otkriti kakva je točno njihova ljubavna situacija, a mjerna jedinica je brak.

Također vrijedi primijetiti kako su u Europskoj uniji, kao i općenito na Zapadu, sve više prisutne i tendencije da se ukinu nazivi otac i majka te da se zamijene »neutralnim« izrazima »roditelj 1« i »roditelj 2« pod izlikom da sadašnje nazivlje diskriminira homoseksualce koji žele, a u nekim zemljama već i mogu, posvajati djecu.

Što se skriva iza ovakvih manifestacija političke hiperkorektnosti, ne dovode li one do obrnute diskriminacije, tj. diskriminacije većine od strane manjine, kome je u interesu mijenjanje tradicionalnih, kroz stoljeća i tisućljeća uvriježenih naziva, ne kriju li se iza takvih poteza neki ezoterični ciljevi koji s političkom korektnošću uistinu nemaju veze, upitali smo ugledne osobe iz hrvatskoga intelektualnog života.

...

Nasilje manjine nad većinom
Književnik fra Miljenko Stojić mišljenja je da »iako su usta zapadnih političara puna demokracije, stvarnost je ipak drukčija«. »Trenutno vlada nasilje manjine nad većinom. Ta manjina jesu svi oni koji odbacuju tradicionalne ljudske vrijednosti. Umjesto da te manjine ukrote, političari naviještaju njihove tzv. nove vrjednote ili zabijaju glavu u pijesak boreći se za svoje dosegnuto mjesto na društvenoj ljestvici« – kazao je Stojić u nastavku i zaključno dodao: »Zbog toga oni koji su svjesni pogubnosti ovakvih društvenih strujanja, bez obzira bili vjernici ili ne, trebaju zajedno raditi na očuvanju svijeta u kojem je prirodno imati oca i majku, biti muško ili žensko, mladić ili gospođica, gospođa ili gospodin... Prosvjed, dakle, treba početi odmah, a ne kada vatra dogori do prstiju kao na bankarskom ili gospodarskom području«.

Cjelokupan članak može se pročitati na stranicama portala ili u pdf-u (ispod teksta).

Attachments:
Download this file (Politkorektnost.pdf)Politkorektnost.pdf[ ]698 kB

Osobno