Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 2. rujna 2013. (HKV) – U prilogu donosimo reakcije nekolicine na našemu Portalu dobro poznatih autora na posljednji čin Zvonka Bušića. Naše smo sugovornike upitali da nam dadu kratki komentar Bušićeva života i razočarenja koje je doživio. Treba li ovaj događaj biti poticaj svima koji vole Hrvatsku da nešto poduzmu i angažiraju se, odnosno dignu glas? O Bušiću progovaraju: Mate Kovačević, Đuro Vidmarović, Damir Pešorda, Miljenko Stojić, Joško Čelan, Egon Kraljević i Davor Dijanović.

...

Fra Miljenko Stojić: Ostaje nam moliti
Zvonko Bušić svojim pucnjem, svojim krikom, pridružio se skupini od oko dvije tisuće onih koji su se borili za Hrvatsku ne nadajući se da će im je ukrasti netko drugi, zbog čega su si oduzeli život. Ti drugi, iz tuzemstva i inozemstva, jesu svi oni koji su podupirali i podupiru zločinačku jugoslavensku namisao ne dopuštajući da demokracija zaživi u hrvatskom narodu.

Vidjeli smo to i danas u povodu Zvonkine smrti. Uz spomen njegova imena stalno su naglašavali da je za jedne bio borac za slobodu, a za druge terorist. No, to nisu spominjali uz ime Nelsona Mandele kojeg su također spominjali. Ne ostaje nam drugo nego boriti se i moliti da što prije iziđemo iz jugoslavenskih okova te moliti se da Bog bude milostiv našem dragom Zvonki i utjeha svim ožalošćenima njegovom smrću.

Attachments:
Download this file (poznati-o-zvonki-busicu.pdf)poznati-o-zvonki-busicu.pdf[ ]856 kB

Osobno