Print Friendly, PDF & Email

Grude, 29. rujna 2017. (grude-online.info) – U četvrtak 12. listopada, počinje kulturna manifestacija Kulturna jesen i 12. Dani Matice hrvatske u Grudama – Božiću ususret. U toj će prigodi u Hrvatskom kulturnom domu »Antun Branko Šimić«, u Gradskoj knjižnici, u Grudama u 19.00 biti predstavljanje knjiga književnika fra Miljenka Stojića: zbirke pjesama »Stopu po stopu« i knjige za djecu »Cvrk-cvrk«. Zatim će 19. listopada, opet u četvrtak, na istom mjestu, također u 19.00 biti predstavljanje knjige »Put srca« (Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju), autorice Paule Tomić. Knjiga je izišla u nakladi Matice hrvatske, Ogranak Grude.

U ovogodišnjim Danima Matice hrvatske u Grudama bit će mnogo zanimljivih kulturnih sadržaja (predstavljanja knjiga, izložbi slika, koncerata, predavanja). Sve će završiti 17. prosinca tradicionalnim Božićnim koncertom župnih zborova, i drugih glazbenih udruga i pojedinaca iz općine Grude, koji je ove godine predviđen u župnoj crkvi na Ledincu.

U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude »Susreti 11«. Svjetlo dana ugledat će koncem mjeseca studenoga, a bit će predstavljen u mjesecu prosincu.

Osobno