Print Friendly, PDF & Email

Dragićina, 7. kolovoza 2017. (brotnjo.info) – »Stipandanski zavičajni susret«, skup Dragićana i ukopnika Stojića groblja, održan je sinoć, 6. kolovoza, u Dragićini. Tradicionalni susret započeo je sv. misom koju je predvodio don Mirko Barbarić, uz suslavlje fra Miljenka Miće Stojića i fra Miljenka Mike Stojića. Poticajne je riječi okupljenima u propovijedi uputio fra Miljenko Mika Stojić, koji uz fra Miljenka Miću Stojića proslavlja ove godine 30. obljetnicu svećeništva. Zanimljivo, predvodnik misnog slavlja prošle je godine također proslavio jubilarnu obljetnicu – 40. obljetnicu svećeništva.

Kako to tradicija nalaže, na zavičajnom susretu Dragićana dodijeljene su i nagrade za najmlađu osobu, najstariju osobu i najdugovječniji bračni par iz mjesta. Najmlađi stanovnik Dragićine ove godine je Jozo Dugandžić Galić, sin Dragana i Dragane r. Ljubić, koji je rođen 2. kolovoza, dok je najstarija mještanka Dragićine i ove godine Iva Ćužić, udovica Konstantinova. Iva od početka održavanja Susreta nosi epitet najstarije mještanke, a bračni par s najviše godina bračnog zajedništva ove godine je par Žarko i Pavica Stojić, iza kojih je 66 godina bračnog života. Prigodne darove dobitnicima je uručio fra Mika Stojić.

Nakon misnog slavlja prijateljevanje na 5. Stipandanskom zavičajnom susretu nastavljeno je na obližnjem športskom igralištu, gdje su na prigodnoj svečanosti nagrađeni bračni parovi koji slave obljetnice braka, ali i mladi koji djelatno sudjeluju u akcijama koje su pokrenute i uspješno organizirane u Dragićini. Sinoćnja nagrada za mlade bila je ulaznica za humanitarni koncert »Blatničke note dobrote«. Dio prihoda od ovog koncerta namijenjen je za izgradnju prostorija MZ Dragićina i Humanitarne udruge fra Didak Buntić čija izgradnja je već započeta. Kako bi prikupili dodatna sredstva za tu svrhu, organizatori Sipandanskog zavičajnog susreta sinoć su priredili i tombolu s bogatim nagradnim fondom.

Prijateljevanje na športskom igralištu u Dragićini uz bogat stol, pjesmu, ples i ugodne razgovore nastavljeno je do dugo u noć. Za dobru zabavu bila je zadužena skupina Brotnjo, a voditeljica sinoćnjeg programa bila je Marina Barbarić Lovrić.

Osobno