Print Friendly, PDF & Email

Međugorje, 25. veljače 2018. (medjugorje.info) – Godišnja skupština »Društva Vodiča za hodočasnike u župi Međugorje« održana je jučer, u subotu 24. veljače, i to kao prva pod novim vodstvom na čelu s predsjednicom Marijom Čarapinom. Na dnevnom redu je bilo više stavki.

Najprije se raspravljalo o tekućim problemima i pozvalo na sudjelovanje na duhovnoj obnovi za voditelje i organizatore hodočašća, koja počinje u ponedjeljak, 26. veljače. Taj događaj će biti ujedno i prigoda za predstavljanje Društva.

Članovi su birali nove članove Suda časti, njih pet je izabrano: Slavica Jerkić, Danijela Sušac, Ivanka Petrović, Križan Brekalo i Marija Pervan. Predsjednica se nakon toga zahvalila dosadašnjim članovima: Snježani Zovko, Mirjani Soldo i Ivanu Bošnjaku. Izabran je i Rizničar Društva – Ivan Ostojić.

Ova skupština je bila prigoda i za službenu zahvalu starom vodstvu. Tako je uručen dar predsjednici iz prošlog mandata Jeli Odak.

Na samom kraju, trojica vjernih podupiratelja i prijatelja Društva, fra Miljenko Mića Stojić, Damir Ivanković Đani i Jago Vasilj, dugogodišnji tajnik Društva, primljeni su u Društvo kao počasni članovi.

Zajedničko druženje i zakuska nastavili su se do početka večernjeg molitvenog programa.

Osobno