Print Friendly, PDF & Email

Sarajevo, 5. veljače 2019. (kta/kt) – U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu svake godine u veljači započinju Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca u povodu obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih fratara. Upravo je to bilo povodom za razgovor s fra Miljenkom Stojićem, vicepostulatorom postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica, 2. je veljače svečano proslavljen u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu. Pritom je obilježen i Dan posvećenog života na razini Vrhbosanske nadbiskupije. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić, a sumisilo je 20-ak svećenika.

Uz spomendan Sv. Ivana don Bosca, donosimo novosti iz Gane gdje trenutačno djeluje jedini hrvatski misionar, iz Hrvatske salezijanske provincije, don Ivan Stojanović.

U ovotjednoj reportaži donosimo priču iz Posuškog Graca – mjesta i župe u najzapadnijoj hercegovačkoj općini Posušje. Kraj je bio naseljen još u pretpovijesti, o čemu svjedoče naselja iz neolitika, eneolitika i brončanog doba te svojevrsne delmatske gradine.

U rubrici zanimljivosti pročitajte je li Gospa pisala pisma?

Krajem siječnja 2019. objavljena je knjiga mons. Mate Zovkića Dijalog između katolika i muslimana u Bosni i Hercegovini.

Župa Skopaljska Gračanica kod Uskoplja proslavila je 31. siječnja 108. rođendan, a na svečanom misnom slavlju okupilo se mnoštvo župljana, političkih dužnosnika, uglednika i gostiju iz svih krajeva BiH i šire.

S. Milena Galić, školska sestra franjevka Krista Kralja i članica hercegovačke Provincije Svete Obitelji, preminula je 31. siječnja u 79. godini života i 61. godini redovništva.

KŠC Don Bosco u Žepču proslavio je 31. siječnja svečanim misnim slavljem i akademijom svojeg nebeskog zaštitnika i utemeljitelja salezijanske Družbe Sv. Ivana Bosca.

Papa Franjo imenovao je 2. veljače nadbiskupom i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Antu Jozića.

Preporučujemo vam i ostale standardne rubrike u Katoličkom tjedniku. Čitajte Tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

Osobno