Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 4. listopada 2017. (bljesak.info) – U sklopu književnih susreta Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB), danas je u Mostaru predstavljeno književno stvaralaštvo Miljenka Stojića. O njemu je govorila prof. Tina Laco, voditelj Književne tribine Ivan Baković i predsjednik DHK HB Ivan Sivrić. Tom prigodom je istaknuto kako je pero Miljenka Stojića suvremeno, te da njegov književni pogon ne posustaje, unatoč brojnim zaduženjima koja je prihvatio i koja s jednakim uspjehom obavlja.

Književnik Miljenko Stojić u svom obraćanju naglasio je kako se »trebamo boriti u ovom vremenu, ovakvom kakvo jest, unatoč svih onih koji potpisuju nekakve deklaracije da ne postoji hrvatski jezik«. »Pozivam sve da ne trebamo biti politički korektni nego upravo politički nekorektni, da ne napuštamo ove prostore već da na ovim prostorima izgradimo život za sebe i za one koji dolaze«, dodao je Stojić.

Miljenko Stojić rođen je 1960. u Dragićini kod Međugorja. Suvremeni je hrvatski književnik, novinar i franjevac. Pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, studij filozofije i teologije u Zagrebu, Sarajevu i Jeruzalemu te magistrirao kršćansku duhovnost u Rimu. Objavio je brojne knjige pjesama i drugih djela, od kojih navodimo: »Unatoč svemu«, »Pjesma blizini«, »Kaplja«, »Sirovi blues«, »Golgote glas«, »Dobro jutro, kolonijo«...

Dvadeseta književna srijeda upriličena je u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Ovom prigodom najavljeni su i osamnaesti Humski dani poezije koji će biti upriličeni od 16. do 20. listopada, priopćeno je iz DHK HB.

Osobno