Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 31. studenoga 2017. (bljesak.info) – Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) danas je, u utorak, u Mostaru predstavilo književno stvaralaštvo pjesnika Vlatka Majića. O njegovu književnom djelu govorio je književnik Miljenko Stojić i voditelj tribine, književnik Ivan Baković, priopćeno je iz DHK HB.

»Kroz Majićeve rečenice titra duša tipičnog južnohrvatskog mjesta, s ove ili one strane granice, svejedno, ništa ta ljudska odredba ne znači. Ono živi svojim uobičajenim životom ulijevajući se u budućnost«, kazao je Stojić, napomenuvši kako Majić opaža svijet oko sebe bojeći se da ne bismo obeščastili svoj hod kuglom zemaljskom u ova burovita vremena. Majić je, istina, davno dokazao i svoju književnu nadarenost i svoj osjećaj za domovinu, ali vatru »uvijek treba držati upaljenom da se ne ugasi i da se ne ohladimo«. A on ju je baš dobro razbuktao, dodao je Stojić.

Vlatko Majić (Vitina kod Ljubuškog, 1956.), književnik je i profesor književnosti. Živi i radi u Zadru i Pagu. Piše pjesništvo, prozu, igrokaze i književne kritike. Pjesme su mu prevođene na talijanski, engleski, njemački, francuski i slovenski jezik. Nagrađivan je za pjesništvo i prozu te je zastupljen u čitankama i antologijama u BiH i Hrvatskoj. Član je DHK i DHK HB, navodi se u priopćenju.

Osobno