Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 25. lipnja 2021. (brotnjo.info) – U srijedu, 30. lipnja, u 20.00 u svečanoj dvorani Hotela Brotnjo u Čitluku održat će se predstavljanje duhovne knjige autorice Matije Macan. Naslov joj je »Slutnje i nemiri«.

Knjiga je recenzijom fra Miljenka Stojića nazvana »U lice krik« čiji mali isječak glasi ovako. »A kakva nam se ona čini dok listamo stranice ovih zapisa nastalih u vremenu nečega što je nazvano koronavirus, Covid -19 i nekim drugim imenima? … Stjerali su nas u "sakristije" i kao da smo se navikli tamo biti, kao da smo se navikli da nam je tamo dobro. Nije! Trebamo govoriti s krovova, trebamo vikati u lice svijetu oko nas, mi posjedujemo istinu što ju nam je Bog dao. Ona je neizmjerno jača od svih nazovi istina koje nam nastoji u glavu utuviti ova današnja prevladavajuća uljudba. Ne, ne završava sve na ovoj zemlji, čeka nas i nebo. Ali, lijepo je putovati ovom zemljom do toga neba, kad u svojoj ruci imamo Božju ili On našu u svojoj, svejedno je.«

Knjigu će predstaviti: fra Miljenko Stojić, Ana Zubac, Andrija Stojić i autorica. Glazbeno će doprinijeti: Gabrijela Šakota, Nikolina Pavlović, Ljubica Menalo, Ana Miletić i Ana Marija Sušac.

Predstavljanje knjige Slutnje i nemiri humanitarnog je karaktera. Prihod knjige ide u ruke potrebitim obiteljima u Župi Krista Kralja u Čitluku te branitelju iz Ljubuškog koji živi u teškim uvjetima.

Osobno